Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-túrós epertorta

Tejszínes-túrós epertorta
Tejszínes-túrós epertorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a barátnőm névnapjára készítettem, meglepetés gyanánt. Valami egyszerű és finom tortát szerettem volna készíteni, ami nem túl édes, és mégis könnyű.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük 170 °C fokra. A 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojások fehérjét a kristálycukorral és a vízzel kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját.
  3. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük, és a tojáshabba szitáljuk, majd óvatosan belekeverjük.
  4. A piskótát a tortaformába helyezzük, és egy habkártya segítségével felhúzzuk a tortaforma széléig, így homorú formát adva a piskótának. Majd készre sütjük.

Krém elkészítése

  1. A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd a habfixálóval fixáljuk.
  2. A túrót egy villával áttörjük, és összekeverjük a habtejszínnel.
  3. A megmosott eper nagyobb részét összeturmixoljuk, és a túrós habtejszínhez keverjük. Majd eperdarabokkal gazdagítjuk.

Előkészület a díszítéshez

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a habfixálóval fixáljuk.
  2. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, és az előre elkészített fóliasablont bevonjuk a csoki egy részével. Amikor a csokoládé elkezd dermedni, akkor egy domború üvegre/tárgyra helyezve berakjuk a hűtőbe. Amikor megkeményedett a csokoládé, a fóliát óvatosan eltávolítjuk.
  3. A bonbon kapszlikat egy ecset segítségével alaposan kikenjük, és a fagyasztóba tesszük. Amikor megkötött, akkor egy kés segítségével óvatosan lefejtjük róla a papírt.

Torta összeállítása

  1. Az elkészült és kihűlt piskótát 3 egyenlő szeletre vágjuk. Megtöltjük a piskótát az epres túrós krémmel.
  2. A sima habtejszínnel bevonjuk a tortát. A torta oldalát a tortadarával dekoráljuk. A maradék habtejszínnel körbedíszítjük, és elhelyezzük rajta a csokoládé kapszlikat és a friss eperdarabokat. A csokoládé kapszlikat ízlés szerint megtöltjük a maradék krémmel, és eperrel díszítjük.
  3. Az elkészült íves csokidíszt a torta közepére helyezzük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 351
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

uzsizsi19

Mióta szakács: 2014.09.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

eper álom torta, tejszínes epertorta, epertorta csokidísszel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
tojás 6 db
cukor 30 dkg
víz 6 ek
finomliszt 20 dkg
sütőpor 6 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
habtejszín 350 ml
habfixáló 2 csomag
porcukor 2 ek
tehéntúró 25 dkg
eper 50 dkg
habtejszín 150 ml
habfixáló 1 csomag
étcsokoládé 10 dkg
eper 10 dkg