Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémes tejszíntorta

Eperkrémes tejszíntorta
Eperkrémes tejszíntorta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy sikere volt, ezért már többször elkészítettem. Egyszerű torta, ugyanakkor nagyon finom!..

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 7 tojássárgáját habosra keverjük 7 ek cukorral és a csipet sóval, majd hozzáadjuk a 7 ek lisztet, végül a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  2. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és közepes hőfokon megsütjük. Ha megsült, várunk vele hogy kihűljön, és félbevágjuk.
  3. A pudingport megfőzzük a 3 dl tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral és az eperrel. Amikor kész, belekeverjük a margarint, mikor langyosra hűlt, akkor a 2,5 dl Hulalát.
  4. Megkenjük az eperkrémmel az egyik piskótánkat, majd ráhelyezzük a másik felét.
  5. Végül a maradék 2,5 dl tejszínnel bevonjuk az egész tortát.
  6. Hűtőben jól lehűtjük!
  7. Babapiskótával és gyümölcsalakú gumicukorral díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 580
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsi11

Mióta szakács: 2011.11.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes epertorta gumicukorral, epres piskótatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsi11
Ancsi11 / Ancsi11 Tue, 2011-12-06 11:01

Szia. A krémmel bevonható lesz a torta, akkor, ha két csomag pudingport főzöl meg 4 dl tejjel és ahhoz teszed a többi hozzávalót.

ildor80
ildor80 Mon, 2011-12-05 22:58

Szia!
Azt szeretném kérdezni hogy, a krém mennyire lesz szilárd? Be lehet vele vonni a tortát?

729
tojás 7 db
finomliszt 7 evőkanál
cukor 7 ek
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
tej 3 dl
margarin 10 dkg
cukor 6 ek
eper 10 dkg
növényi habtejszín 2.5 dl
növényi habtejszín 2.5 dl
babapiskóta 15 db
gumicukor 50 g