Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres joghurttorta Kismoha konyhájából

Epres joghurttorta Kismoha konyhájából
Epres joghurttorta Kismoha konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nagyon egyszerű, de emlékezetesen finom recept. Néhány háziasszony már evett belőle, amikor elkészítettem, és kivétel nélkül mind elkérte a receptet:)

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét a cukorral, sóval és vízzel kemény habbá verjük.
  2. Óvatosan beletesszük a sárgáját, beleszitáljuk a sütőport, lisztet és kakaóport.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, előmelegített sütőben megsütjük.

Krém

  1. A joghurthoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és zselatint, és egy edényben langyosra melegítjük.
  2. A tejszínt felverjük. Ha kész, azonnal belekeverhetjük a joghurtot és a gyümölcs darabokat.
  3. Hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul (zselatintól függ, hogy mennyi időre, nekem 15-20 perc volt).
  4. A piskótát kettévágjuk, meglocsolhatjuk gyümölcslével vagy tejjel, de ez opcionális. Középre tesszük a krém 3/4-ét.
  5. A maradék krémmel lekenjük a tetejét. Tetszés szerint díszítjük a megmaradt eperrel. (Én tejcsokit olvasztottam rá, 200 g-ot.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 886
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kismoha

Mióta szakács: 2014.03.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres torta, epertorta, joghurtos epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

405
tojás 8 db
cukor 12 ek
víz 4 ek
finomliszt 10 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
1 késhegynyi
joghurt 500 ml
cukor 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 1 teáskanál
habtejszín 500 ml
eper 50 dkg
tejcsokoládé 20 dkg
eper 20 dkg