r
Nosalty Logó

Olaszos paradicsomos-tonhalas tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gonoszka1
Olaszos paradicsomos-tonhalas tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    15748 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 521 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11284 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    588 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    2865 mg
  • Nátrium
    5765 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    982 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    880 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1293 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2206 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    94486 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 3135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5481 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. A tonhalak olívaolaját leszűrjük egy tálkába.
  3. Egy nagyobb lábosba teszünk a tonhalról leszűrt olajból kb. 6 dkg-ot (de aki gondolja, az beleöntheti az egészet). A olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd belereszelünk 2 db fokhagyma gerezdet. Kb. 1 percig kevergetjük, majd hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot. Összekeverjük, belereszeljük a másik két fokhagyma gerezdet, enyhén sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a cukrot. Fedő alatt kis lángon kb. 20-25 percig főzzük, időnként megkeverve.
  4. Ekkor felteszünk enyhén sós vizet a tésztának, és ha felforrt, beletesszük a tésztát. Megfőzzük a tésztát.
  5. Közben egy maréknyi bazsalikomot leöblítünk, és felaprítunk. Ha sajttal esszük a tésztát, akkor lereszeljük a sajtot. A tonhalat villával kicsit megtörjük.
  6. Ha már majdnem jó a tészta, akkor a paradicsommártásba belekeverjük a bazsalikomot, és lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a tonhalat, és összekeverjük.
  7. A tésztát leszűrjük, de nem öblítjük le, és a paradicsomos-tonhalas mártással összeforgatjuk.
  8. Melegen tálaljuk, és aki akarja, megszórja parmezánnal vagy hasonló kemény sajttal.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 59996
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos paradicsomos-tonhalas tészta
Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem ma ebédre. Tudom, hogy az olaszok nem tesznek a halas tésztákra sajtot, de mi így szeretjük. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 131 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?