r
Nosalty Logó

Tejszínes-spárgás rakott karaj

NS
Tejszínes-spárgás rakott karaj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

841
Kalória
63.3g
Fehérje
39.2g
Szénhidrát
47.9g
Zsír
478.2g
Víz
207g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 841 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    478.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1865 micro
  • β-karotin
    5147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2243 micro
Összesen 841 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    253.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7698.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    3230 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1912.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2858 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    535 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    7458 micro
  • β-karotin
    20589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8971 micro
Összesen 3363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sóval-borssal fűszerezzük, lisztben megforgatjuk.
  2. Az olajat egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk, és a húsok mindkét oldalát hirtelen átsütjük 2-3 perc alatt, hogy finom kérget kapjanak.
  3. Spárga fás végét letördeljük, kidobjuk, a megmaradt részt 2-3 cm darabokra szeleteljük. Répákat és a cukkinit meghámozzuk, majd vékonyabb karikákra vágjuk. Gombát jól megmossuk, majd szintén feldaraboljuk. Újhagymát a zöld részével együtt feldaraboljuk. Fokhagymát apróra vágjuk.
  4. Az előzőleg használt serpenyőbe rakjuk a feldarabolt zöldségeket, majd pizza fűszerkeverékkel jól megszórjuk, plusz sóval, borssal meghintjük, ráöntjük a 1,5 dl vizet, majd lefedve 6-8 percig pároljuk, néha megkeverjük. A 200 ml tejszínt jól összekeverjük az 1 ek. étkezési keményítővel és az apróra vágott fokhagymával, majd a megpárolt zöldségekre öntjük, és 5 percig kevergetve felfőzzük közepes lángon.
  5. A sütőt 180 fokra melegítjük hőlégkeveréses vagy alul felül sütésre állítva.
  6. Egy hőálló edénybe belemerjük a zöldséges keverék felét, majd erre helyezzük a hússzeleteket, majd ráöntjük a maradék zöldséget, és szépen eloszlatjuk.
  7. A lereszelt sajttal betakarjuk a tetejét, majd lefedve 30 percig sütjük, az idő letelte után levesszük az alufóliát, és még 15-20 percig sütjük, hogy a sajt szépen megbarnuljon!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretjük a zöldséges húsokat! És ha épp szép, friss zöldségekhez jut az ember, pont egy tökéletes egytálétel kerülhet az asztalra.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek