Tejszínes-spárgás rakott karaj
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
14 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
38g víz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
841
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
57 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
3363
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
28.3g sertés rövidkaraj47 kcal
-
17.7g zöldspárga2 kcal
-
7.1g cukkini1 kcal
-
8.5g sárgarépa3 kcal
-
3.5g csiperkegomba1 kcal
-
9.8g újhagyma2 kcal
-
7.1g főzőtejszín9 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
7.1g sajt25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
5.3g víz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
118
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1924.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 477 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 807 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 478.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 715 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 1865 micro
-
β-karotin 5147 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2243 micro
Összesen
841
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 253.3 g
Zsír
-
Összesen 191.7 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7698.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 301 mg
-
Kálcium 1907 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 3230 mg
-
Nátrium 1777 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1912.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2858 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 221 micro
-
K vitamin: 535 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 657 mg
-
Retinol - A vitamin: 832 micro
-
α-karotin 7458 micro
-
β-karotin 20589 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 8971 micro
Összesen
3363
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 728 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag zöldspárga
-
1 közepes db cukkini
-
3 közepes db sárgarépa
-
200 ml főzőtejszín
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
100 g finomliszt
-
1.5 dl víz
-
pizza fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
- A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sóval-borssal fűszerezzük, lisztben megforgatjuk.
- Az olajat egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk, és a húsok mindkét oldalát hirtelen átsütjük 2-3 perc alatt, hogy finom kérget kapjanak.
- Spárga fás végét letördeljük, kidobjuk, a megmaradt részt 2-3 cm darabokra szeleteljük. Répákat és a cukkinit meghámozzuk, majd vékonyabb karikákra vágjuk. Gombát jól megmossuk, majd szintén feldaraboljuk. Újhagymát a zöld részével együtt feldaraboljuk. Fokhagymát apróra vágjuk.
- Az előzőleg használt serpenyőbe rakjuk a feldarabolt zöldségeket, majd pizza fűszerkeverékkel jól megszórjuk, plusz sóval, borssal meghintjük, ráöntjük a 1,5 dl vizet, majd lefedve 6-8 percig pároljuk, néha megkeverjük. A 200 ml tejszínt jól összekeverjük az 1 ek. étkezési keményítővel és az apróra vágott fokhagymával, majd a megpárolt zöldségekre öntjük, és 5 percig kevergetve felfőzzük közepes lángon.
- A sütőt 180 fokra melegítjük hőlégkeveréses vagy alul felül sütésre állítva.
- Egy hőálló edénybe belemerjük a zöldséges keverék felét, majd erre helyezzük a hússzeleteket, majd ráöntjük a maradék zöldséget, és szépen eloszlatjuk.
- A lereszelt sajttal betakarjuk a tetejét, majd lefedve 30 percig sütjük, az idő letelte után levesszük az alufóliát, és még 15-20 percig sütjük, hogy a sajt szépen megbarnuljon!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1876
- Feltöltés dátuma: 2017. május 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17514 recept
Szeretjük a zöldséges húsokat! És ha épp szép, friss zöldségekhez jut az ember, pont egy tökéletes egytálétel kerülhet az asztalra.