r
Nosalty Logó

Tejszínes-spárgás rakott karaj

NS
Tejszínes-spárgás rakott karaj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

841
Kalória
63.3g
Fehérje
39.2g
Szénhidrát
47.9g
Zsír
478.2g
Víz
207g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 841 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1924.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    478.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1865 micro
  • β-karotin
    5147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2243 micro
Összesen 841 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    253.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7698.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    3230 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1912.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2858 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    535 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    7458 micro
  • β-karotin
    20589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8971 micro
Összesen 3363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sóval-borssal fűszerezzük, lisztben megforgatjuk.
  2. Az olajat egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk, és a húsok mindkét oldalát hirtelen átsütjük 2-3 perc alatt, hogy finom kérget kapjanak.
  3. Spárga fás végét letördeljük, kidobjuk, a megmaradt részt 2-3 cm darabokra szeleteljük. Répákat és a cukkinit meghámozzuk, majd vékonyabb karikákra vágjuk. Gombát jól megmossuk, majd szintén feldaraboljuk. Újhagymát a zöld részével együtt feldaraboljuk. Fokhagymát apróra vágjuk.
  4. Az előzőleg használt serpenyőbe rakjuk a feldarabolt zöldségeket, majd pizza fűszerkeverékkel jól megszórjuk, plusz sóval, borssal meghintjük, ráöntjük a 1,5 dl vizet, majd lefedve 6-8 percig pároljuk, néha megkeverjük. A 200 ml tejszínt jól összekeverjük az 1 ek. étkezési keményítővel és az apróra vágott fokhagymával, majd a megpárolt zöldségekre öntjük, és 5 percig kevergetve felfőzzük közepes lángon.
  5. A sütőt 180 fokra melegítjük hőlégkeveréses vagy alul felül sütésre állítva.
  6. Egy hőálló edénybe belemerjük a zöldséges keverék felét, majd erre helyezzük a hússzeleteket, majd ráöntjük a maradék zöldséget, és szépen eloszlatjuk.
  7. A lereszelt sajttal betakarjuk a tetejét, majd lefedve 30 percig sütjük, az idő letelte után levesszük az alufóliát, és még 15-20 percig sütjük, hogy a sajt szépen megbarnuljon!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretjük a zöldséges húsokat! És ha épp szép, friss zöldségekhez jut az ember, pont egy tökéletes egytálétel kerülhet az asztalra.

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...