Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-spárgás rakott karaj

Tejszínes-spárgás rakott karaj
Tejszínes-spárgás rakott karaj
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a zöldséges húsokat!

És ha épp szép, friss zöldségekhez jut az ember, pont egy tökéletes egytálétel kerülhet az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sóval-borssal fűszerezzük, lisztben megforgatjuk.
  2. Az olajat egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk, és a húsok mindkét oldalát hirtelen átsütjük 2-3 perc alatt, hogy finom kérget kapjanak.
  3. Spárga fás végét letördeljük, kidobjuk, a megmaradt részt 2-3 cm darabokra szeleteljük. Répákat és a cukkinit meghámozzuk, majd vékonyabb karikákra vágjuk. Gombát jól megmossuk, majd szintén feldaraboljuk. Újhagymát a zöld részével együtt feldaraboljuk. Fokhagymát apróra vágjuk.
  4. Az előzőleg használt serpenyőbe rakjuk a feldarabolt zöldségeket, majd pizza fűszerkeverékkel jól megszórjuk, plusz sóval, borssal meghintjük, ráöntjük a 1,5 dl vizet, majd lefedve 6-8 percig pároljuk, néha megkeverjük. A 200 ml tejszínt jól összekeverjük az 1 ek. étkezési keményítővel és az apróra vágott fokhagymával, majd a megpárolt zöldségekre öntjük, és 5 percig kevergetve felfőzzük közepes lángon.
  5. A sütőt 180 fokra melegítjük hőlégkeveréses vagy alul felül sütésre állítva.
  6. Egy hőálló edénybe belemerjük a zöldséges keverék felét, majd erre helyezzük a hússzeleteket, majd ráöntjük a maradék zöldséget, és szépen eloszlatjuk.
  7. A lereszelt sajttal betakarjuk a tetejét, majd lefedve 30 percig sütjük, az idő letelte után levesszük az alufóliát, és még 15-20 percig sütjük, hogy a sajt szépen megbarnuljon!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 291
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mortilla

Mióta szakács: 2017.05.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges karaj, rakott karaj

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2017-05-19 14:31

Elkészült. A sárgarépát kihagytam, egyébként a recepted szerint dolgoztam. Nagyon finom lett. A spárga íze finoman feldobta. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2017-05-16 18:50

Nagyon ígéretes, mentettem, majd írok, ha elkészült. Zsuzsa

840
sertés rövidkaraj 800 g
zöldspárga 1 csomag
cukkini 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
csiperkegomba 100 g
újhagyma 3 közepes db
főzőtejszín 200 ml
étkezési keményítő 1 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 0.5 dl
sajt 200 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
finomliszt 100 g
víz 1.5 dl
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint