Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hústorta 4. - tejszínes

Hústorta 4. - tejszínes
Hústorta 4. - tejszínes
60 perc / sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom születésnapjára az édes torta mellé 13 embernek készítettem 2 ilyen hústortát. Nagyon laktató, finom főétel. Aki húst hússal eszik, annak ez a főnyeremény! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kerek jénait kivajazunk.
  2. A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk, és kiklopfoljuk.
  3. Kicsit meg lehet pirítani a szeleteket, majd kibéleljük egy részével a jénait. Fűszerezzük (én fűszersót használtam).
  4. Rétegezzük a sonkát, a bacont, a sajtszeleteket, majd ismét a husi jön, míg betelik a tál.
  5. A főzőtejszínt elkeverjük egy kis reszelt sajttal, és leöntjük az egészet. Kicsit megemelgetjük a rétegeket, hogy bejusson a tejszín, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk a sütőbe. Alá tepsit teszünk, mert a tejszín és a zsiradék miatt kifolyhat a lé.
  6. Addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején. Ha sok zsír sül ki, leönthetjük róla, és hagyjuk kihűlni.
  7. Amikor kihűlt, ki tudjuk borítani, egyben marad a torta, amelyet petrezselyemmel megszórva, szépen tálalhatunk, és szeletelhetünk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 616
elküldve: 3
receptkönyvben: 168
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nassoló Naplopó

Mióta szakács: 2011.01.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

emeletes hús, tejszínes-baconös hústorony, rakott hús jénaiban sütve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mucóka
Mucóka / Mucóka Wed, 2011-02-23 22:25

Én is ismerem ezt a receptet,készítettem már ,de mifelénk rakott hús néven fut...bár szerintem a hústorta sokkal csábítóbban hangzik.
Jó a fotó is a recept is!
Ügyi vagy!
Ja és Isten értesse a kislányodat, nagyon cuki a fotótokon!
Üdv.:Mucóka

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-23 21:56

Nagyon jó a recept!Köszi szépen. Sné Anikó ötlete,- igen, érdemes a kettőt összehozni, klassz lehet a végeredmény:-))) De az alap se semmi ám:-)
Szép estét! Éva-Anyóca

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Wed, 2011-02-23 15:43

Kedves Sné Anikó!

Nagyon jó ötletet adtál, legközelebb ötvözni fogom az előtted szólóéval és megízlelem abban a formában is! :) Nagyon jól hangzik és a pácolás miatt biztos ízletesebb lesz az étel. Hát az egy másik verzió! :)
Köszönöm, hogy írtál!

Betty

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-23 14:46

ÉN EZT KÉSZÍTEM MÁR 15 ÉVE KARÁCSONYKOR EBÉDRE, CSAK 1-2 NAPPAL ELŐBB BEPÁCOLOM A HÚSSZELETEKET: SÓ, FOKHAGYMA, BORS, 1-2 EK MUSTÁR, 1 EK ECET, 1 DL OLAJ ÉS ANNYI TEJ, HOGY KÖNNYEN A SZELETEKRE LEHESSEN KENNI (DE EZ EL IS MARADHAT, AKI ÉRZÉKENY A TEHÉNTEJRE, KECSKETEJJEL KÉSZÍTSE) NAGYON FINOM PUHA LESZ A HÚS AKKOR IS, HA
NINCS KIKLOPFOLVA

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Wed, 2011-02-23 14:36

Kedves tucsike!

Köszönöm, hogy írtál.
Ezt is láthattad már abban az újságban. :)
Igen, bármilyen szárnyassal finom, a sertés viszont összeugrik ugyebár.
A kuglófforma sem rossz ötlet, legközelebb abban csinálom! Kösz a tippet!

Betty

tucsike
tucsike Wed, 2011-02-23 14:08

Én is szoktam hasonlót késziteni kuglófformában. Egy szakácskönyvben fedeztem fel, amit olvasók küldtek be az ujságba és összesitették a recepteket. Finom, egyszerű. Csirkemellel is jó.

1323
pulykamell 1 kg
bacon 40 dkg
sonka 20 dkg
trappista sajt 40 dkg
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
petrezselyem 0.5 csokor