r
Nosalty Logó

Hagymás hús Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Hagymás hús Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hozzávalók elkészítése, összerakása

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

Összesen 402 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hozzávalók elkészítése, összerakása

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

Összesen 3215 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hozzávalók elkészítése, összerakása

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

Összesen 129 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 402 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202 g

Zsír

  • Összesen
    196 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    779 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6971.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2596 mg
  • Nátrium
    2670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1653.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3215 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A hozzávalók elkészítése, összerakása

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

Elkészítés

A hozzávalók elkészítése, összerakása

  1. Kb. 1 kg krumplit meghámozunk, és felkarikázzuk. Egy kb. 40x25 cm-es tepsit vagy jénait kikenünk zsiradékkal, és a krumplikarikák felét szépen sorban egymás mellé rakosgatjuk, majd megsózzuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, és az egyiket a krumplikra szórjuk.
  3. Ezután a felszeletelt és kiklopfolt sertéshúst besózzuk, borsozzuk, majd szépen a hagymákra rakosgatjuk. A húst megkenjük mustárral, majd rátesszük a hajszálvékonyra vágott szalonnaszeleteket.
  4. A szalonna szeleltekre rászórjuk a másik karikára vágott hagymát, és erre szépen rárakosgatjuk a krumplik másik felé. Ezt a sor krumplit is megsózzuk, majd a kis pohár tejfölt összekeverjük, s rákenegetjük a krumplik tetejére.
  5. Kb. 2 dl vizet aláöntünk, és alufóliával letakarjuk.

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

  1. Előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 40 percig sütjük.
  2. Ezután kivesszük a tepsit, levesszük róla az alufóliát, ráreszeljük a trappista sajtot, és még visszarakjuk kb. 10 percre, hogy megpiruljon a teteje, és ráolvadjon a sajt.
  3. Én a tepsiben 8 kockára vágom a hagymás husit, és úgy tálalom.
  4. Tányéron még tejföllel meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2552
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 08.

Ajánló

Ezt a receptet kb. 25 éve találtam ki, de szinte mindig valamit újítottam rajta. Először nem volt rajta szalonna, hagyma és mustár sem. Kb. 2 év alatt találtam ki ezt a mai receptet, s kb. 23 éve mindig így készítem. A család nagy kedvence lett!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családunk egyik ünnepi étele!! Nálunk mindenki szereti!!

Hozzávalók

A hozzávalók elkészítése, összerakása

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek