Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás hús Katrin konyhájából

Hagymás hús Katrin konyhájából
Hagymás hús Katrin konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk egyik ünnepi étele!! Nálunk mindenki szereti!!

hozzávalók / 8 adag

A hozzávalók elkészítése, összerakása

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

ajánlat

Ezt a receptet kb. 25 éve találtam ki, de szinte mindig valamit újítottam rajta. Először nem volt rajta szalonna, hagyma és mustár sem. Kb. 2 év alatt találtam ki ezt a mai receptet, s kb. 23 éve mindig így készítem. A család nagy kedvence lett!!

Szólj hozzá!

elkészítés

A hozzávalók elkészítése, összerakása

  1. Kb. 1 kg krumplit meghámozunk, és felkarikázzuk. Egy kb. 40x25 cm-es tepsit vagy jénait kikenünk zsiradékkal, és a krumplikarikák felét szépen sorban egymás mellé rakosgatjuk, majd megsózzuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, és az egyiket a krumplikra szórjuk.
  3. Ezután a felszeletelt és kiklopfolt sertéshúst besózzuk, borsozzuk, majd szépen a hagymákra rakosgatjuk. A húst megkenjük mustárral, majd rátesszük a hajszálvékonyra vágott szalonnaszeleteket.
  4. A szalonna szeleltekre rászórjuk a másik karikára vágott hagymát, és erre szépen rárakosgatjuk a krumplik másik felé. Ezt a sor krumplit is megsózzuk, majd a kis pohár tejfölt összekeverjük, s rákenegetjük a krumplik tetejére.
  5. Kb. 2 dl vizet aláöntünk, és alufóliával letakarjuk.

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

  1. Előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 40 percig sütjük.
  2. Ezután kivesszük a tepsit, levesszük róla az alufóliát, ráreszeljük a trappista sajtot, és még visszarakjuk kb. 10 percre, hogy megpiruljon a teteje, és ráolvadjon a sajt.
  3. Én a tepsiben 8 kockára vágom a hagymás husit, és úgy tálalom.
  4. Tányéron még tejföllel meglocsoljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x25 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 787
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott sertéshús, rétegezett hús tejfölösen, hagymás-szalonnás rakott hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

400
burgonya 1 kg
sertéshús 70 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
tejföl 2 dl
mustár 1 ek
füstölt szalonna 10 dkg
1 kávéskanál
bors 1 csipet
trappista sajt 10 dkg
víz 2 dl