r
Nosalty Logó

Tejszínes sonkás penne Éva konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes sonkás penne Éva konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3390 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2870.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    1776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 847 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11480.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1918 mg
  • Nátrium
    7103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1233 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    864 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 3390 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sós vizet feltesszük forrni, és a tésztát kifőzzük benne, majd leszűrjük.
  2. A sonkát felkockázzuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk.
  3. Ezt követően felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és hozzápréseljük a fokhagymát. Morzsolt oregánóval fűszerezzük, majd amikor bugyogni kezd, hozzákeverjük a reszelt sajtot.
  4. A tésztát leszűrjük, és a tejszínes sonkával összekeverjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9403
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 24.

Ajánló

Melegen tálaljuk, tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel nagyon gyorsan és könnyedén elkészíthető. Finom, laktató, és akkor pl. akkor is szóba jöhet, ha a vendégek későn jelzik, hogy vacsoraidőben látogatóba jönnek.  :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami a női hormonrendszer legjobb barátja

A hormonok az egészség és jó közérzet szempontjából kiemelten fontosak, a nők esetében talán még inkább. Ha ez az egyensúly megborul, azt rögtön megérzi a testünk, de a lelkünk is, ezért a saját érdekünk, hogy a táplálkozásunkkal is támogassuk ezt a kényes rendszert. Nézzük, mi az az 5 étel, ami igazán jót tesz a női hormonrendszernek!

Balogh Lilla

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.