r
Nosalty Logó

Tejszínes pulykamellcsíkok zöldbors-mártással és kapribogyóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Tejszínes pulykamellcsíkok zöldbors-mártással és kapribogyóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 769 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4613 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 769 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202 g

Zsír

  • Összesen
    238.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5510.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    682 mg
  • Foszfor
    2857 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1271 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 4613 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított pulykamellről itassuk fel a nedvességet, és aprítsuk ujjnyi vastag csíkokra, majd sózzuk meg. Osszuk el a vajat 3 egyenlő darabra, és az egyiket felhasználva az adagunkból pirítsuk meg a húsunkat. Amikor megpuhult, akkor tegyük félre, de tartsuk melegen, nem lesz jelentős időre úgysem szükségünk.
  2. A borsot és a kapribogyót törjük össze, akár mozsár segítségével, a levük leöntése után. Pirítsuk meg a magmixet, adjuk hozzá a második adag vajat, az összetört bogyókat, és kevergessük pár percig. Öntsük fel a tejszínnel, és sűrítsük be a kissé felöntött és jól elkevert keményítővel. Adjuk hozzá a húsdarabokat, és tegyünk fel egy adag vizet a tésztánknak.
  3. Amíg al dentére készül a tészta, addig kevergessük a mártást is. Csöpögtessük le a tésztát, és forgassuk át a felhevített utolsó adalék vajban.
  4. Tálaljuk, és fogyasszuk egészséggel!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 488
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 21.

Ajánló

Amennyiben nem találsz zöld borsot (Metroban és Auchanban (nemzetközi részlegen) rendszeresen van), akkor vegyél szárított verziót, és még akkor pirítsd le a kávédarálóban vagy mozsárban porrá zúzott fűszert, amikor a magokat is pirítod. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Egy régóta bevált recept, aminek a középpontjában a nyersen eltett zöld bors áll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek