r
Nosalty Logó

Tejszínes-mazsolás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Tejszínes-mazsolás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A megkenéshez

A díszítéshez

Összesen 429 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A megkenéshez

A díszítéshez

Összesen 5152 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A megkenéshez

A díszítéshez

Összesen 281 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 429 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    350.6 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5127 g
  • Cink
    787 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    613 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    833.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2544 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 5152 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A megkenéshez

A díszítéshez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a piskótát.
  2. Az omlós tésztát ugyancsak kör alakúra lapítjuk, változatlan lánggal kb. 18 percig sütjük, még melegen kiszúrjuk.

A piskótához

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük.
  2. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük.
  3. A lisztet a kakaóporral összekeverjük.
  4. A kétféle tojásos masszát laza mozdulatokkal egymásba forgatjuk, közben a kakaós lisztet is beleszórjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy 24 centi átmérőjű tortakarikát ráteszünk, és körberajzoljuk. A piskótamasszát a közepére halmozzuk, majd egyenletesen, a kör nagyságának megfelelően szétkenjük.
  5. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 percig sütjük. A papírt még forrón lehúzzuk róla, és a tésztát a tortakarikával kiszúrjuk, így leesik a túlfolyt rész.

A töltelékhez

  1. A mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi, felforraljuk, levében hűlni hagyjuk, végül jól lecsöpögtetjük.
  2. A túrót szitán áttörjük, a citromhéjjal, a porcukorral meg a vaníliás cukorral ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk.
  3. A zselatint 1 deci hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, utána kevergetve addig melegítjük, amíg föloldódik. Kissé hűlni hagyjuk, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük.
  4. Utóbbit a túrókrémbe keverjük, az olvasztott zselatint belecsorgatjuk.

A megkenéshez

  1. Az omlós tésztát a tortakarikába tesszük, baracklekvárral megkenjük.
  2. A túrókrém felét rásimítjuk, a piskótalapot ráfektetjük, majd a maradék túrókrémmel megkenjük.
  3. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük, utána forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, a formát a tortáról leemeljük.

A díszítéshez

  1. A díszítéshez a zselatint fél deci vízben föloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínbe csorgatjuk.
  2. A felét a torta oldalára és tetejére kenjük, a többit csillagcsöves habzsákba töltjük, és a tetejére nyomjuk.
  3. A karikákra szelt citromot kis cikkekre vágjuk, a tortát ezzel díszítjük.
  4. A mogyorót megdaráljuk és megpirítjuk. A csokoládét durvára vágjuk, vagy lereszeljük, és körben a torta oldalára tapasztjuk.
  5. Végül 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a díszítés is megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5371
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejszínes-mazsolás túrótorta
Csutak Enikő 82 recept

A párom imádja a túrótortát. Keresgéltem, gondolkodtam, hogy milyet süssek, amit eddig még nem sütöttem. A recepthalauz.hu oldalon találtam egy túrótortát, ami megtetszett, aztán ez lett a végeredmény. Kellemes, lágy, és finoman citrusos ízvilága nagyon jólesik a nyári, meleg napokon is, és nemcsak.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A megkenéshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.