r
Nosalty Logó

Csupaszív túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Csupaszív túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 545 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4366 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 236 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 545 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5838.9 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 4366 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nem szabad túl sokáig, különben törni fog. Hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. A sütőt előmelegitjuk 190 fokra.
  3. Eközben elkészitjük a tölteléket. A túrót, tojást, porcukrot, citrom reszelt héját, a tejet, a tejfölt, a kétféle cukrot, az étkezési keményitőt egy nagy tálba tesszük és rúdmixerrel simára keverjük.
  4. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapirt teszünk, a tésztánkat belenyomkodjuk úgy, hogy legyen 3-4 cm-es pereme.
  5. Tűvel megszurkáljuk, elősütjük kb.10 percig. Kivesszük, beletöltjük a túrós masszát, visszatesszük a sütőbe és kb 80 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, alufóliával takarjuk le.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3838
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csupaszív túrótorta
Mercedes 302 recept

Valentin napra a szerelmemnek szerettem volna valami túrósat sütni, mert imádja. Ez a torta volt a próba. Tökéletesre sikeredett.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszönöm! Mentettem ! Majd sort kerítek rá....Valentin nap nélkül.....:-)

Mercedes

szivesen:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?