r
Nosalty Logó

Tejszínes lencsefőzelék majorannás pörkölttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Tejszínes lencsefőzelék majorannás pörkölttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

lencsefőzelék

pörkölt

Összesen 631 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

lencsefőzelék

pörkölt

Összesen 3156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

lencsefőzelék

pörkölt

Összesen 161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1841 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 631 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3330.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1179.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1278 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 3156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    473 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

lencsefőzelék

pörkölt

Elkészítés

lencsefőzelék

  1. A szárított lencsét kiválogatjuk, és beáztatjuk 2-3 órát. Majd leszűrjük, megmossuk, és egy forrásra feltesszük a tűzhelyre. Ha felforrt, levesszük, leszűrjük, még átmossuk hideg vízzel, és másik fazékba feltesszük, hogy 2 ujjnyi vízzel több legyen rajta. Megfűszerezzük: só, bors, babérlevél, köménymag.
  2. Puhulásig főzzük. Babérleveleket kiszedjük, és ráöntjük a tejet.
  3. A tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, és lencséhez öntjük. Addig keverjük, míg pudingos állaga nem lesz a főzeléknek, és összeforraljuk.
  4. Ha kész, levesszük a tűzhelyről, és állni hagyjuk, majd ráöntjük a citromlevet, és elkeverjük benne.

pörkölt

  1. A húst felkockázzuk. A zsírba a hagymát rátesszük, megdinszteljük, és bele a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd rá a pirospaprika, a paradicsomszósz, só, bors. Kis vizet kb. féldecit öntünk rá, és lassan, fedő alatt kis lángon megfőzzük.
  2. Ha puha a hús, rászórjuk a 2 csipet majorannát, és lehúzzuk a tűzhelyről.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12542
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 05.

Ajánló

Lipóti kenyeret ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes lencsefőzelék majorannás pörkölttel
Smaragd konyha 149 recept

Ezt a főzeléket ugyanígy lehet babból is elkészíteni, vagy krumpliból vagy cukkiniből.

Hozzávalók

lencsefőzelék

pörkölt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!