r
Nosalty Logó

Füstölt szalonnás lencsefőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Füstölt szalonnás lencsefőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1054 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    968 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1054 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267 g

Zsír

  • Összesen
    178.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6767.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    3290 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    109 mg

VÍZ

  • Összesen
    1515.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4838 micro
  • Kolin:
    1059 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 5267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét alaposan megmossuk, átválogatjuk, hideg vízben 8 órát áztatjuk.
  2. A csíkokra vágott hagymát és a szalonnát olajban üvegesre pároljuk, pirospaprikázzuk, majd felöntjük vízzel.
  3. Beletesszük a lencsét, sózzuk, borsozzuk, mellétesszük a babérlevelet, mustárt. Jól összekeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Berántjuk vagy habarjuk, majd tejföllel és lilahagymával díszítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 136763
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját újévi receptem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...