r
Nosalty Logó

Lencsefőzelék Angie konyhájából

Angie-30
Lencsefőzelék Angie konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

588
Kalória
33.5g
Fehérje
92.8g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
95.5g
Víz
29.5g
Koleszterin
14.6g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2356 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 588 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5672.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    3202 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    371.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2451 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 2356 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét felöntjük vízzel, majd ha forr, leszűrjük.
  2. A kisebb hagymába beleszurkáljuk a szegfűszeget, a citrom héjáról három vastagabb csíkot vágunk, és egy lábasba rakjuk.
  3. Hozzárakjuk a fokhagymát, babérlevelet és a lencsét. Felöntjük vízzel és puhára főzzük.
  4. A hagymát apróra vágjuk, és aranybarnára pirítjuk. Hozzákeverjük a lencséhez.
  5. Elkészítjük a rántást. Ezt is a lencséhez keverjük, majd sózzuk, a tejfölbe belekeverjük a mustárt, és ezt is a lencséhez keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 70 p

Ez a recept a lencse csomagolásának hátoldalára volt írva, először kíváncsiságból készítettem, de mivel mindenkinek ízlett, így már párszor elkészítettem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...