Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros lencsefőzelék

Mustáros lencsefőzelék
Mustáros lencsefőzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenevő voltam iskolás koromban, de sok olyan 'menza kaja' volt, ami már az illatára sem jött be, és azokat évekig nem ettem. Ilyen volt a lencse, amit még Szilveszterkor jószerencse babona miatt sem voltam hajlandó enni. Pedig micsoda finomságot hagytam ki évek alatt...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss koriander kiváló a tetején!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott lencsét 4-5 órán át, a mennyiségénél kétszer annyi vízben beáztatjuk, hogy a duzzadásával megkönnyítse a főzés idejét.
  2. A hagymát felaprítjuk, és kacsazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a leszűrt lencsét és a felaprított sárgarépát, valamint a mustárt. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és puhára főzzük.
  3. Kiemelünk belőle egy kis merőkanálnyi adagot, amit villával összetörünk, és visszahelyezzük a lábasba. Ezzel az eljárással önmagával sűrítettük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 27 444
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

CulinaRita

Mióta szakács: 2015.04.21.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

lencsefőzelék, sárgarépás lencsefőzelék, mustáros répás lencsefőzelék

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rowan
rowan Fri, 2016-01-01 10:43

Kedves CulinaRita,
most készítettem el a receptet, és első kóstolásra nagyon elégedett vagyok. Orvosi diétán vagyok, nagyon nehezen találtam olyan lencsefőzelék receptet, amit én is ehetek, és a páromnak sem kell kényszer-koplalnia, de EZ JÓ! :)
Köszönöm!
Bevallom, azért picit módosítottam rajta: külön tettem fel pirulni-párolódni a hagymát és répát, majd ezt kevés főtt lencse lével leturmixoltam és így sűrítettem be a főzeléket. Tettem bele babérlevelet és (csemege) kolbászt az íz kedvéért, a mustárt viszont kihagytam a diéta miatt.
Szerintem ez a recept paleósoknak is kiváló alap! :)

CulinaRita
CulinaRita / CulinaRita Fri, 2016-01-01 11:27

Kedves rowan,
köszönöm a hozzászólását! Az a csodálatos a főzésben, hogy a magunk ízléséhez alakíthatjuk az ételeinket. Bevallom, az Ön módosításai olyan izgalmasak, hogy azt a verziót viszont én fogom kipróbálni! :-)
Szép évet kívánok Önnek!

rowan
rowan Fri, 2016-01-01 13:46

Szuper lett. :)
Ha már nem kell diétáznom, mustárt is teszek bele.
Remélem, ízleni fog a módosított változat is.

Boldog 2016-os évet kívánok! :)

hedi1
hedi1 Thu, 2015-12-31 00:05

micsoda gonosz hozzászólás! nekem kimondottan tetszik. legalább nincs agyonrántva, semmi csuszpájz kinézet!

coli72
coli72 Wed, 2015-12-30 05:56

Hát akárki akármit mondhat de ez a főzelék nagyon ocsmányul néz ki!!

269
lencse 25 dkg
víz 8 dl
vöröshagyma 1 közepes db
kacsazsír 1 ek
sárgarépa 1 közepes db
dijoni mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint