Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes laskagomba pulykamellel

Tejszínes laskagomba pulykamellel
Tejszínes laskagomba pulykamellel
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen készítettem laskagombát, és most teljesen véletlenül akadtam rá a zöldségesnél. Eddig a legtöbbször pörkölt vagy bográcsos finomság készült belőle, de most erre a tejszínes variációra esett a választásom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen főtt tésztát adhatunk mellé, én most orsótésztával tálaltam. Savanyúságot vagy friss salátát is kínáljunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A laskagombát átmossuk, majd feldaraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk. A pulykamellet vékony csíkokra, vagy kis kockákra daraboljuk. 
  2. A hagymát az olívaolajon megdinszteljük, majd rátesszük a pulykahúst, és fehéredésig sütjük. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a laskagombát, majd a zúzott fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje, és kis lángon puhára főzzük. (Közben figyeljünk rá, és időnként töltsünk alá egy kis vizet, ha már elfőtte.) 
  3. Amikor a gomba és a hús is teljesen puha, keverjük hozzá a főzőtejszínt és a mustárt. Így főzzük tovább még 5-10 percig, gyakran megkeverve. Ha van, akkor végül megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. 
  4. Kifőzött orsótésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 516
elküldve: 4
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

laskagomba tejszínes-mustáros mártásban, laskagombás pulykaragu tejszínes tésztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ravafufu
ravafufu Tue, 2017-05-16 16:47

Szintén rizzsel-csirkemellel csináltam, szuper recept, mindenkinek nagyon ízlett! :)

hiterg
hiterg Wed, 2013-05-08 16:06

Most készítette el. Én is csirkével csináltam, és tettem bele egy kevés spenótot is apróra vágva, mert kimaradt egy előző ebédből. Isteni lett!! Köszönöm a receptet!!

noaemie
noaemie Sat, 2013-04-20 16:30

Nem is értem, hol vannak a hozzászólások... az előbb csináltam meg, pulyka helyett csirkemellel, párolt rizzsel tálalom, nagyon finom lett! :) Köszi a receptet!

234
laskagomba 30 dkg
pulykamell 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
főzőtejszín 200 ml
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0.5 kk
olívaolaj 1 ek
mustár 1 tk
petrezselyem 0 ízlés szerint