r
Nosalty Logó

Gombás-tejszínes csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Gombás-tejszínes csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A gombás raguhoz

Összesen 691 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A gombás raguhoz

Összesen 4139 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A gombás raguhoz

Összesen 96 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 691 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195 g

Zsír

  • Összesen
    233.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7579.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    2720 mg
  • Nátrium
    3371 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 4139 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A gombás raguhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A krumplit megpucoljuk, vékonyra felkarikázzuk megmossuk.
  2. A csirkecombok bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk,megmossuk, besózzuk.
  3. A gombát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük.
  4. A szalonnát kockákra vágjuk, mikor kiengedett már a zsírjából,a hagymát szintén kockákra vágva mellétesszük, üvegesre dinszteljük.
  5. Ha üveges már a hagyma, beletesszük a gombát, belenyomjuk a fokhagymagerezdet sózzuk,ételízesítővel megszórjuk, borsozzuk, kicsit megpároljuk.
  6. A krumplit jénaiba vagy tepsibe tesszük, megsózzuk.
  7. A csirkecombokat leheletnyi lisztben megforgatjuk, és rátesszük a krumplira.
  8. Evőkanállal eloszlatjuk a combokon a gombás ragut (levével együtt).
  9. Egyenletesen leöntjük a tejszínnel az egészet, alufóliával szorosan letakarjuk.
  10. Kb 1 órát sütjük, ha puha a húsés a krumpli, levesszük a fóliát, ésmég kb. 15 percet tovább sütjük, hogy a leve nagyjából elpárologjon.
  11. Ha megsült, elzárjuk a sütőt, rászórjuk a sajtot (krumplira is), és csak addig toljuk vissza a sűtőbe, míg ráolvad a sajt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9184
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Ajánló

Lehet még szeletelt pulykacombból is és természetesen szeletelt pulyka- vagy csirkemellből is. A raguba még tehetünk ízlésünk szerint más fűszereket is (pl. kakukkfű, majoranna stb..) 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű, ízletes, és ami nem utolsó szempont, gyorsan elkészíthető. Eredetileg 6 főnek elég - vagyis azt hittem, holnapra is marad -, de nálunk a férjemnek, meg a fiamnak annyira ízlett, hogy azonnal megettek 2 combot, így most gondban vagyok...3 vagy 6 fő?

Hozzászólások (1)

gazcsi

Szimpatikus a recept, szeretném megcsinálni, de a krumplit nem kell megf?zni, nem marad nyers? A 2,5 kg trappista sajt gondolom dkg-ban értend?, mint az alatta lev? füstölt sajt.

Gabys

szia, nem, nem kell megf?zni el?tte a krumplit. Amíg a hús párolódik/sül addig a krumpli is puha lesz. Természetesen a sajt dkg-ban értend?. Fogalmam sincs miért iródnak át a receptekben a mennyiségekek, már nem is bosszankodom rajta.. Megpróbálom kijavítani. Üdv: Gabi

Hozzávalók

A csirkéhez

A gombás raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek