r
Nosalty Logó

Magyaróvári csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Magyaróvári csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 309 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1232 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 309 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3890.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1671 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1232 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát olajon kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, és puhára pároljuk.
  2. A csirkemelleket kiklopfoljuk, besózzuk, és a margarinnal kikent tepsibe rakjuk. Mindegyikre 1-1 szelet gépsonkát fektetünk, majd elosztjuk rajta a gombát, és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
  3. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt kicsit meg nem pirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 218
  • Össznézettség: 126417
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Ajánló

Hasábburgonyával, vagy friss zöldségekből készült salátával, de akár fejessalátával is nagyon finom. Nekem a csirkemell a kedvencem, de pulykával vagy karajból is elkészíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kedvenc szombathelyi éttermemben ettem először ilyet, és mindenképp ki akartam próbálni itthon is. S bár nem lett pont ugyanolyan, mint amilyet a Gödör étterem séfje varázsolt az tányérra, de mindenképp érdemes kipróbálni, mert finom és laktató. :)

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Kedves Robertita! A sütés idejére letakarod a csirkemelleket? Férjem kedvence a csirkemell, el fogom készíteni, amint megkapom a választ. üdv. Klarisszzz

Törölt felhasználó

Kedves Klarisszzz! Nem szoktam letakarni a csirkemellet, így kicsit megpirul a sajt a tetején. Hamar megsül, nem szokott kiszáradni így sem, hogy nem takarom le. Remélem ízleni fog! Üdv, Robertita

pronizsuzsa

Szia! Nem kellene el?sütni a csirkemellet? Én ezt az ételt sertésbordából tudom, és ott el?ször a húst lisztbe forgatva hirtelen átsütöm. Csirkéb?l még nem próbáltam.

Törölt felhasználó

Szia! Én nem szoktam sosem el?sütni. Valószín?leg a sertésbordának több id? kell, hogy jól átsüljön, ezért szükséges annál az el?sütés.

cloudberry

Én is úgy tudom, hogy ha egy pillanatra el?sütöd pl. kicsi vajon mindkét oldalát, akkor a süt?ben kevésbé szárad ki. Én így szoktam, de nem forgatom el?tte semmibe.

jancsa

Köszi a receptet, 3 f?re tudtam egy fél csirkemellb?l ebédet csinálni a segítségeddel :) én tettem a szószba egy kis darab paprikát meg paradicsomot is vékonyra szelve, fokhagymát meg egy adag szárított petrezselymet, így jó magyaros lett :) a végeredményt krumplipürével és jégsalátával tálaltam.. hát nem semmi kaja :D szuper vagy, így tovább :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek