Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes hentestokány

Tejszínes hentestokány
Tejszínes hentestokány
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Receptkönyvből származik...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csíkokra vágott bacont az olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzápirítjuk a szintén csíkokra vágott húst. Hozzáadjuk az ételízesítőt, és borsozzuk.
  2. Saját levében pároljuk, közben csíkokra vágjuk az uborkát, és felszeleteljük a gombát, majd a húshoz adva összepirítjuk.
  3. Ha a saját levét elfőtte, felöntjük a tejszínnel, és 4 dl vízzel elkevert vadas alapot. Jól kiforraljuk, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 28 176
elküldve: 14
receptkönyvben: 643
elkészítve: 21/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyors hentestokány, gombás-baconös sertésragu tejszínes mártással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

schvegerili
schvegerili Wed, 2014-03-26 14:38

Nagyon finom lett, nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető! Köszönöm a receptet!!!

baksanejudit
baksanejudit Sun, 2013-04-21 08:32

Nagyon jó a recept és elolvastam a Knorr vadas alap zacskóján, hogy mit tartalmaz ,egyetlen e betűt nem találtam és még tatósítószert sem tartalmaz. Köszi a receptet elmentettem a receptkönyvembe, hogy máskor is elkészítsem ha gyors és finom ételt akarok készíteni.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2012-09-30 17:03

Kedves Éva!
Nagyon jó, hogy feltetted ezt a receptet, mert ha nincs időm az alapok saját elkészítéséhez (mivel dolgozom, ez gyakran előfordul:)) tudom mihez lehet nyúlni. Jó, hogy ilyen receptek is megtalálgatóak! Ha vannak ilyen ötleteid bátran tedd fel, mert szerintem nem csak én vagyok rá "vevő".
Üdv. Marcsi-Boszi

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Fri, 2012-11-23 12:16

Kedves Marcsi!
Örülök, hogy tetszik a recept... A lényege valóban a gyors elkészíthetőség. És szerintem az ízvilága is rendben volt a "mű" alap ellenére.
Szép napot! :)

zsuzsamama
zsuzsamama Sat, 2012-09-29 15:35

Kedves Éva!
Nem lehetne ezt a MŰ "vadas alapot" mással helyettesíteni?
Ötletem van. Csinálj rendes vadas mártást, (én így teszem) aminek elkészítését HORVÁTH ILONA receptkönyvéből el lehet sajátítani! Ja! Ez sokak számára macerás, de legalább egészséges és nincs benne az a sok - sok EEEEEEEEEEEEEEEE!
Aki csak levesporból tud ételt készíteni, nem rakja fel ezen az oldalon "ötleteit."
További jó főzést és étvágyat kívánok az általad elkészített ételekhez.

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Fri, 2012-11-23 12:14

Kedves Zsuzsamama!
Egyáltalán nem csak levesporból tudok ételt készíteni!!!!!!!!! Azért mert van 1-2 "gyors" recept, amit jónak találok és érdemesnek tartom a megosztásra, még nem vagyok amolyan főzni nem tudó cicamica!!! Én sem rajongok a mű dolgokért, de néha jó, hogy 20 perc alatt össze lehet dobni egy meleg ételt. Imádok főzni és a családom, barátaim szerint nem is fölöslegesen töltöm az időmet a konyhán belül! Sajnálom, hogy neked ez a recept nem tetszett... nem tudok mindenki kedvében járni egyszerre. Remélem azért átnézed majd valamikor az általam feltöltött ételeket és találsz benne olyat, ami teljességgel megfelel az izlésednek!
Szép napot!

394
sertés rövidkaraj 50 dkg
olívaolaj 2 ek
csemegeuborka 15 dkg
bacon 10 dkg
főzőtejszín 1 dl
gomba 10 dkg
ételízesítő 10 g
ételízesítő 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint