Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós tokány pirított tarhonyával

Zöldborsós tokány pirított tarhonyával
Zöldborsós tokány pirított tarhonyával
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jó tokánynak nincsen párja. Rengeteg változatát ismerjük, a zöldborsós verzió talán pont egy kevésbé gyakori fajta. Ez az étel amellett, hogy elképesztően finom, még szabadságot is ad, ugyanis nem kell ott állni felette, az összetevők maguk végzik a munka oroszlán részét, elég csak néha ránéznünk.

hozzávalók / 3 adag

a tokányhoz

a sűrítéshez

a tarhonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

a tokányhoz

  1. Legelső lépésként a zöldségeket megmossuk, a hagymát meghámozzuk.
  2. A paprika csumáját eltávolítjuk, kisebb kockákra vágjuk, a vöröshagymát is felaprítjuk.
  3. A paradicsomot kereszt alakban, a héj vastagságáig bemetsszük, majd 1-2 percre lobogó, forró vízbe dobjuk. Onnan kivéve jéghideg vizet engedünk rá, ekkor már a héj egy-két mozdulattal eltávolítható. A paradicsomot is felkockázzuk.
  4. A húst megmossuk, csíkokra szeljük.
  5. Az olajat felforrósítjuk, azon a hagymát üvegesre dinszteljük.
  6. Ezután rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  7. A szépen kifehéredett húscsíkokra sót és borsot szórunk, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot.
  8. Alaposan összeforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük így, míg a hús szinte teljesen megpuhul. Akkor hozzáadjuk a zöldborsót, és tovább forraljuk, míg az is puha nem lesz. Főzés közben, ha nagyon kevés folyadék maradna alatta, visszapótlunk valamennyit, hogy bő szaftja maradjon.
  9. A lisztet a vízzel habverővel simára keverjük.
  10. A tokány levéből 3 evőkanálnyi mennyiséget (kanalanként elkeverve) rászedünk a lisztes folyadékra, hőkiegyenlítés céljából. Ezután csorgatjuk vissza lassan az ételbe, folytonos keverés mellett.
  11. 1-2 perc forralás után elkészült a zöldborsós tokány.

a tarhonyához

  1. A libazsírt felforrósítjuk, ráöntjük a tarhonyát.
  2. Nagyon gyakori keverés mellett gyönyörű barnára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vizet, sózzuk, egyszer! átkeverjük, majd fedő alatt 10-12 percig főzzük, míg az összes folyadék eltűnik róla. Akkor elzárjuk a lángot alatta, és további 20-25 percig állni hagyjuk a tarhonyát.
  4. Innentől nem marad más hátra, mint a tálalás! Aki szereti, savanyúsággal fogyaszthatja!
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 7 870
elküldve: 3
receptkönyvben: 129
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
951 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsós tokány

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

522
sertéshús 250 g
zöldborsó 100 g
vöröshagyma 1 db
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
bors 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 dl
finomliszt 1 ek
víz 1 dl
tarhonya 200 g
libazsír 0.5 ek
1 késhegynyi
víz 4 dl