r
Nosalty Logó

Frankfurti tokány

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Frankfurti tokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 688 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2750 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 205 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 688 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167 g

Zsír

  • Összesen
    206.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5345.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    2188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    897.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    575 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2750 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk.
  2. A zsírban finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, paradicsompürét, összekeverjük. Ráöntjük a bort, és 2-3 percig főzzük.
  3. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk.
  4. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított virslit, az egészet készre főzzük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 118
  • Össznézettség: 43407
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Ajánló

Főtt tésztával, párolt rizzsel tálalhatjuk. Savanyúságot kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!       

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Frankfurti tokány
Marcsisef 217 recept

Most sertéshúsból készítettem tokányt, ez is fincsi lett.

Hozzászólások (2)

Éva-Anyóca

:-)

Törölt felhasználó

Mivel nem volt itthon paradicsompüré, ezért paradicsomot használtam és kb két kanálnyi ketchupot. Így is finom lett. Köszönöm a receptet.

Marcsisef

Nagyon szívesen! Üdv: Marcsi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.