r
Nosalty Logó

Tejszínes-görög citromos joghurttorta

Gonoszka1
Tejszínes-görög citromos joghurttorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

650
Kalória
17g
Fehérje
85g
Szénhidrát
28g
Zsír
62.8g
Víz
183.2g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
52.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 5199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    224.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5580.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    2241 mg
  • Nátrium
    1818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    680 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    502.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2017 micro
Összesen 5199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukrokkal, a reszelt citromhéjjal habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 35 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  3. A krémhez joghurtokat egy tálba öntjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre.
  4. A citromlevet felmelegítjük, és a megpuhult, kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne. A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. Atejszínhabot hozzákeverjük a joghurthoz. A kihűlt zselatinhoz két kanál krémet keverünk alaposan, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és alaposan a habverővel összedolgozzuk.
  5. Ha kihűlt a piskóta, három részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. A tetejére a citromot meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Ezzel és a krémmel díszítjük a torta tetejét.
  6. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva már szeletelhetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát Zoli öcsém, és Anna lánya születésnapjára készítettem. Ez a torta egy friss, nem túl édes torta, de mivel az Öcsém állandó fogyókúrában van, gondoltam hogy egy kevésbé kalóriadús tortával lepem meg őket. Dorina unokahúgom azt mondta, hogy ezt a tortát ezentúl csak röviden a "finom tortának fogjuk hívni". Tény, hogy pillanatok alatt elfogyott.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek