Nosalty Logó

Tejszínes-görög citromos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tejszínes-görög citromos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 650 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 5199 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Összesen 194 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 650 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    224.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5580.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    2241 mg
  • Nátrium
    1818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2017 micro
Összesen 5199 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukrokkal, a reszelt citromhéjjal habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 35 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  3. A krémhez joghurtokat egy tálba öntjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre.
  4. A citromlevet felmelegítjük, és a megpuhult, kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne. A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. Atejszínhabot hozzákeverjük a joghurthoz. A kihűlt zselatinhoz két kanál krémet keverünk alaposan, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és alaposan a habverővel összedolgozzuk.
  5. Ha kihűlt a piskóta, három részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. A tetejére a citromot meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Ezzel és a krémmel díszítjük a torta tetejét.
  6. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva már szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9113
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Zoli öcsém, és Anna lánya születésnapjára készítettem. Ez a torta egy friss, nem túl édes torta, de mivel az Öcsém állandó fogyókúrában van, gondoltam hogy egy kevésbé kalóriadús tortával lepem meg őket. Dorina unokahúgom azt mondta, hogy ezt a tortát ezentúl csak röviden a "finom tortának fogjuk hívni". Tény, hogy pillanatok alatt elfogyott.

Hozzászólások

yogianita01

Biztos nagyon finom,meg is csinálom majd,de a cukrot lecserélném nyírfacukorra,a lisztet meg teljes kiörlésüre,ha nem akarnék hízni! És abban sem lennék biztos,hogy a görög joghurt nem tartalmaz cukrot! De a citrom lugosít és zsírt éget! Jó pont! :)

Gonoszka1

Köszönöm hozzászólásodat. Én csak ilyen formában csináltam, de biztos, hogy nyírfacukorral is nagyon finom lesz. Sajnos én nem csinálhatom édesít?vel, mert családom úgy nem eszi meg. Egyszer csináltam nekik nyírfacukorral tortát (nekem ízlet), de ?k azt mondták, hogy többé ne csináljam édesít?vel. Hát ez van. A joghurt egyébként biztosan tartalmaz cukrot, ebben is igazad van. Üdvözlettel: Kinga

Kriszti7

Szia! Szemezek ezzel a tortával, a keresztfiamnak készítenék valami ilyesmit s hétvégén a születésnapjára. De lenne két kérdésem a hozzávalókkal kapcsolatban: Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg 5 milliliter Hulala (nálam majd habtejszín) és 100 ml (vagyis 1 dl) citromlé kell a krémbe?? Nekem az el?bbi nagyon kevésnek, az utóbbi meg nagyon soknak t?nik... El?re is köszi a válaszodat! Kriszti

Gonoszka1

Szia Kriszti! Igazad van, az 5 dl Hulala. A Hulala habtejszín azért jó, mert annak felverve jobb a tartása. A citromléb?l valóban 1 dl kell a krémbe. Köszönöm az észrevételt, javítom. Jó sütést-f?zést kívánok! Szép napot: Kinga

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.