r
Nosalty Logó

Epres-joghurtkrémes örvénytorta

Éva házias konyhája
Epres-joghurtkrémes örvénytorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Linzeralap

Joghurtkrém

Eperpüré

819
Kalória
16g
Fehérje
84.6g
Szénhidrát
48.9g
Zsír
218.3g
Víz
126.8g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
66.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Linzeralap

Joghurtkrém

Eperpüré

Összesen 819 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Linzeralap

Joghurtkrém

Eperpüré

Összesen 4901 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Linzeralap

Joghurtkrém

Eperpüré

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 819 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    293.5 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4011.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    507.6 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1309.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 4901 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

Linzeralap

  1. A linzertészta hozzávalóit összedolgozzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm tortaformát. Egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát.
  2. Kb 10-15 percig hideg helyen pihentetjük. Majd 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. Miután kihűlt a linzertésztánk, egy tortakarikába helyezzük, és elkészítjük a joghurtos krémet.
  4. A joghurtot a tejföllel és a cukrokkal, fél citrom kifacsart levével összekeverjük. A habtejszínt is fölhabosítjuk, és hozzákeverjük a joghurt-tejföl keverékhez. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés krémmel összekeverjük a fölolvasztott zselatint. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, így nem csomósodik be a zselatinunk, és hozzákeverjük a krémhez. Ráöntjük a linzeralapra, egyenletesre eligazítjuk, és kb. 10-15 percig hűtjük.
  5. Elkészítjük az eperpürét. Az epret pürésítjük majd hozzáadjuk a cukrot és a fél citrom kifacsart levét. Piros zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés eperpürével összekeverjük a fölolvasztott zselatint, és hozzákeverjük az összepürésített eperhez.
  6. Egyenletesen ráöntjük a joghurtos krém tetejére. Egy evőkanállal. kb. 2 cm szélet elhagyva középen. belekeverjük a joghurtkrémbe az eperpürét. Alulról fölfelé haladva a kanállal, mintha egy örvényt alkotnánk. Különböző érdekes mintát alkotva így a tortában. Pár órát hűtjük, én egy éjszakát hagytam pihenni. Ízlésünknek megfelelően díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Isteni finom tortát alkotunk ezzel a recepttel. Talán kicsit különlegeset is, mert szinte minden szelet tortában más a minta.  Viszonylag gyorsan összeállítható, csak a hűtés ideje, ameddig a krém megszilárdul, igényel több időt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...