r
Nosalty Logó

Barackos-joghurtos kakaós torta

NS
Barackos-joghurtos kakaós torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

338
Kalória
10.4g
Fehérje
59.1g
Szénhidrát
7.7g
Zsír
155.8g
Víz
25.8g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
38.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 4046 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    155.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7911.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    2595 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    3019 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    708.9 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1869 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1936 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1193 micro
Összesen 4046 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Kakaós piskótát sütünk - ha nincs időnk, használhatunk előre elkészített piskóta alapot.
  2. Hagyjuk kihűlni, kivesszük a tortaformából, elmossuk a tortaformát, majd visszahelyezzük úgy, ahogyan volt.
  3. Megkenjük őszibaracklekvárral vékonyan a piskótát.
  4. A barackokat felvágjuk szeletekre, és telepakoljuk a piskótát vele.
  5. A zselatint pár kanál őszibaracklével megmelegítjük.
  6. A joghurtba ízlés szerint belekeverjük a cukrot, citromhéjat, majd pedig a zselatint.
  7. Ráöntjük a barackokra, hagyjuk kihűlni, és hűtőbe tesszük minimum 4 órára.
  8. Ha már megdermedt, szétszedjük a tortaformát.
  9. Díszíthetjük barackkal, ésszórósablon forma segítségével kakaóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25

Mindig üdítő, könnyű édesség a joghurt és gyümölcs párosítása. Én ezt kakaós alappal variáltam, biztos sikerre lehet számítani. A szórósablonról, amellyel a tortát díszítettem, a blogomban olvashatsz bővebben.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek