r
Nosalty Logó

Tejszínes-gombás raguval rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Tejszínes-gombás raguval rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    456 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    192.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5910.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    2559 mg
  • Nátrium
    1239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1824 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1562 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    443 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1052 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5601 micro
  • β-crypt
    927 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2676 micro
Összesen 3079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát és a paprikát apró kockákra aprítjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani.
  3. Mikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a húst és a gombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük és elkezdjük pirítani.
  4. Közben a tejszínt a tejföllel elkeverjük, és belereszeljük a fokhagymát.
  5. Mikor a hús megpirult kissé, hozzáadjuk a petrezselymet, ráöntjük a tejszínes keverék jó kétharmadát és összeforraljuk. Meghintjük a liszttel, ami kissé besűríti a ragut.
  6. A sütőtálat kikenjük a margarinnal. A burgonyát meghámozzuk és fél cm-es karikákra vágjuk. A felét lerakjuk a tál aljára. Ráöntjük a ragut, majd betakarjuk a burgonya másik felével.
  7. Az egészet meglocsoljuk a maradék tejszínes keverékkel és megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőbe téve 15 percig sütjük, majd 10 percig grillezzük, hogy szép piros legyen a sajt.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7078
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük az egytálételeket. Ezt a receptet munkából hazafelé jövet gondoltam ki. Persze elsősorban az volt a meghatározó, hogy mi volt itthon. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek