r
Nosalty Logó

Tejszínes-gombás raguval rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Tejszínes-gombás raguval rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    456 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    192.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5910.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    2559 mg
  • Nátrium
    1239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1824 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1562 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    443 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1052 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5601 micro
  • β-crypt
    927 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2676 micro
Összesen 3079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát és a paprikát apró kockákra aprítjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani.
  3. Mikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a húst és a gombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük és elkezdjük pirítani.
  4. Közben a tejszínt a tejföllel elkeverjük, és belereszeljük a fokhagymát.
  5. Mikor a hús megpirult kissé, hozzáadjuk a petrezselymet, ráöntjük a tejszínes keverék jó kétharmadát és összeforraljuk. Meghintjük a liszttel, ami kissé besűríti a ragut.
  6. A sütőtálat kikenjük a margarinnal. A burgonyát meghámozzuk és fél cm-es karikákra vágjuk. A felét lerakjuk a tál aljára. Ráöntjük a ragut, majd betakarjuk a burgonya másik felével.
  7. Az egészet meglocsoljuk a maradék tejszínes keverékkel és megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőbe téve 15 percig sütjük, majd 10 percig grillezzük, hogy szép piros legyen a sajt.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7078
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük az egytálételeket. Ezt a receptet munkából hazafelé jövet gondoltam ki. Persze elsősorban az volt a meghatározó, hogy mi volt itthon. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?