r
Nosalty Logó

Vega rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lilapipacs
Vega rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 536 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7769.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    5707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 2140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyaszeleteket enyhén sós vízben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük.
  2. Az olívaolajat közepes méretű serpenyőben közepes lángon felhevítjük, ha forró, beleszórjuka hinget. 1-2 másodpercig pirítjuk, hozzáadjuka fűszereket, megkeverjük.
  3. Beletesszüka tejfölt, vajat, sót, vizet. Simára keverjük, levesszüka tűzről.
  4. A burgonyaszeleteket és a tejfölös szószt összekeverjük, vajazott tűzálló tálba öntjük, meghintjükpirospaprikával.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Friss petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 619
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 125227
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lilapipacs 16 recept

Ismét a keleti szakácskönyvből. "A vegetáriánus konyha egyik gyöngyszeme" - írta róla a szerző. A színe teljesen rabul ejtett. Az ízében sem csalódtam. Jól párosítható céklás káposztával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...