r
Nosalty Logó

Vega rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lilapipacs
Vega rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 536 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2140 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 536 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7769.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    5707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 2140 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyaszeleteket enyhén sós vízben félig puhára főzzük, lecsepegtetjük.
  2. Az olívaolajat közepes méretű serpenyőben közepes lángon felhevítjük, ha forró, beleszórjuka hinget. 1-2 másodpercig pirítjuk, hozzáadjuka fűszereket, megkeverjük.
  3. Beletesszüka tejfölt, vajat, sót, vizet. Simára keverjük, levesszüka tűzről.
  4. A burgonyaszeleteket és a tejfölös szószt összekeverjük, vajazott tűzálló tálba öntjük, meghintjükpirospaprikával.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Friss petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 445
  • Össznézettség: 111172
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vega rakott burgonya
Lilapipacs 16 recept

Ismét a keleti szakácskönyvből. "A vegetáriánus konyha egyik gyöngyszeme" - írta róla a szerző. A színe teljesen rabul ejtett. Az ízében sem csalódtam. Jól párosítható céklás káposztával.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Lilapipacs! Nagyon látványos és biztosan finom, sokszor nem kívánja a húsev? ember se a húst. :) Megírnád, hogy mi az a hing? Én legalábbis még nem hallottam róla..azt hiszem... Köszönöm. Éva-Anyóca

Torma

Remélem, nem baj, ha beleszólok? Ez egy por, amivel a hagymát szokták helyettesíteni...legalábbis én így tudom...üdv, T:)

Lilapipacs

Kedves Éva-Anyóca, T! Valóban pazar, úgyhogy elkészíteni kötelez?. :-) Ázsiai boltban beszerezhet? a hing - por alakban. Az óriás ánizskapor gyökerének aromás gyantája - a szárból is kivonják. A receptben a sárga változat szerepel, bár nincs feltüntetve. Amennyiben a szürke hing szerezhet? be, felezend? a mennyiség. T, köszönöm a hozzászólásod! :-) annyival pontosítanám: mogyoróhagymára, fokhagymára emlékeztet? ízhatást ad. Üdvözlettel: G.

Éva-Anyóca

Kedves Lilapipacs! Köszönöm a válaszodat. .) Végül is, amíg nem kapok, pótolhatom mogyoróhagymával és fokhagymával. .) De próbálok beszerezni ilyen finomságot is. :) Köszönöm, és azt is, hogy megírtad, hogy kétféle is van bel?le, és hogy érdemes használni. Ánizskapor? Az az édeskömény nem? Az volt a kertünkben, igaz, gumó nem lett, de a zöldje finom a halas ételeknél, a magja meg f?szernek,...illetve teának,( van granulátum is patikában), ha felfújódik valaki, - a gyerekeim is ezt kapták pici korukban. :) Lehet, ez más fajta ánizskapor. Barátn?m Pesti, nyáron jönnek, már gyarapodik a listám, mit kell neki hoznia, a csodás f?szerboltból. :) Köszönöm. :) Éva-Anyóca

Lilapipacs

Kedves Éva-Anyóca! Látom, te józan paraszti ésszel gondolkozol, s behelyettesíted a hozzávalót. ;-) -ezt tettem én is A te gyermekeidnek nagyon jó, gondos anyja lehetsz. :-) És én is szeretnék egy ilyen barin?t, aki beszállítana nekem 1-2 nehezen beszerezhet? kulináris dolgot. :-) Üdvözlettel: G.

Éva-Anyóca

Kedves Lilapipacs! Köszönöm a szavaidat, igyekszem, mert muszáj, két lábon állni, stabilan manapság a földön, máshogy nem megy!!!!!!... :) Remélem, hogy jó anya vagyok, remélem, - most úgy érzem, hogy csak közelítem csak,amilyen szeretnék lenni, majd a jöv? megmondja, hogy sikeres voltam-e, mint anya ? :) Azért ha belegondolok, valami nincs, csak hasonló, nem szabad kétségbeesni, helyettesítek, vagy ha végképp nem megy, kihagyom. Itt lehet helyettesíteni. :) Tényleg szuper egy n? a barátn?m, mint egy kis málhás csacsi, érkeznek le nyár elején hozzánk, mert annnnyi-de annnnyi finomságot hozatok vele, .... :D - az viszont a következ? június végéig muszáj, hogy elég legyen, akár görög, akár indiai, kínai, bármin? f?szer, még aszalt paradicsomot is,extra sz?z olívaolajat, bulgurt, olívabogyót, kuszkuszt, bármit...:) Árban is így éri meg, nekem legalábbis. Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Torma! Köszönöm szépen, a segítséget. :) Jön a tavasz, lassan, de jön! :) Éva-Anyóca

fgo

Mondjuk azon behaltam, hogy a tejfölr?l, vagy a krumpliról van leírás, hogy az mi, de a hingr?l egy árva szó se, mert gondolom az mindenkinek nyilvánvaló. :D De azt se értem, hogy miért kellene a hagymát/fokhagymát valami bizonytalan eredet? szárított gyökérgyantával helyettesíteni! Vagyis értem én, hogy ez van az eredeti receptben, de az nem szentírás, legalább meg kellene említeni, hogy ezt mivel helyettesíthetjük.

gyorgymiklosne

Kedves fgo! Tökéletese igazat adok neked, ugyanis ki nem állhatom a sznobságra hajazó dolgokat. Amúgy én, és gondolom sokan mások is, inkább a friss hozzávalókkal szeretnek dolgozni. F?leg, amikor szinte napirenden vannak a különféle mérgezési esetek, igazán nem kell fölöslegesen kockára tenni az egészségünket. Nem árt az óvatosság, és remélem azért nem sértettem meg senki sem.

hamucica

Hol van itt sznobság? Csak mert valaki nem ismer egy hozzávalót, nem kell mindjárt sznobságot sejteni a háttérben. Amúgy pár másodperc lenne beütni a googleba, mint az a hing. Én is Indiából hoztam, de itt is lehet bármelyig egzotikus boltban kapni. Mérgezést meg lehet itthoni alapanyagoktól is kapni, akár friss, akár nem. Ez a recept szupernek t?nik, el is készítem a közeljöv?ben.

Lilapipacs

Kedves hamucica! Köszönöm a gondolatod! :-) Bízom benne, egyik kedvenc ételetek lesz eme rakott burgonya változat. Jó étvágyat hozzá! :-) Üdvözlettel: G.

Finimini

Sok érdekes hozzászólást olvastam a recepttel kapcsolatban. Bizonyos indiai rétegek (valláshoz is, egészséges életmódhoz is kapcsolódó) nem fogyasztanak hagymát, gombát, mustárt, kakaót, kávét és még nagyon sok mindent, ami nálunk megszokott. A recept hagyomány követ?, vegetáriánus. Én semmiképp nem kötnék bele, és nem tartanám sznobnak azt, aki követ?je ennek az irányzatnak. A vegetáriánus életmódnak ugyanis csak egy része a helyes táplálkozás. A magam részér?l megszerettem a receptet. :)

Törölt felhasználó

Kedves Lilapipacs! Pontosan ez a recept amit kerestem! Kedvencem a rakott krumpli de nem eszek húst mar évek óta ... gyönyör? színe van a kurkumától es a rozmaring tökéletes kiegészítés ... en meg tettem bele tojást is hogy legyen egy kis protein (hús helyett)... azoknak a hozzászólónak üzenem hogy attól hogy valaki tud egy ket dolgot a világról járt itt ott látott ezt azt... attól meg nem nagykép? ... ez olyan mintha valaki sznob lenne mert olvas könyveket... inkább örülni kene minden alkalomnak mikor lehet?ség van tanulni valamit. Ket évig volt szerencsém Indiában élni ... aki gyakorolja a yogat ?k nem esznek hagymát, fokhagymát. A Jain vallásúak nem esznek semmit amit a föld alatt n?. Oh es a vajat nem használok... mert a ghee sokkal ízletesebb plussz sokkal egészségesebb is ... aki nem tudja mi az annak itt a lehet?ség hogy tanuljon valami ujjat! A receptet kiváló! Nagyon halas vagyok a megosztásért. Namaste

Törölt felhasználó

Kedves Lillapipacs, Legyen szives meg mondani hogy mi az a "hing" amit be kell szorni es piritani. Amerikaban szulettem es nem hallottam meg errol.

levanka

Engem is ugyanez érdekelne, fogalmam sincs mi az a hing.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek