Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes rakott krumpli

Tejszínes rakott krumpli
Tejszínes rakott krumpli
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor hallottam erről az ételről, szeretem a rakott krumplit, így hát ezt a változatát is kipróbáltam. Nem okozott csalódást.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A margarinnal kikent tűzálló tálba egy sort rakunk belőle, majd rátesszük a kockákra vágott paprikát és még egy sor krumplit.
  2. A tejszínt feltesszük főni a tejjel. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, és belepréseljük a fokhagymát.
  3. Ezt ráöntjük a krumplira, megszórjuk parmezán sajttal, és kis darabokban margarint rakunk a tetejére. Légkeveréses sütőben 40 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 786
elküldve: 2
receptkönyvben: 259
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes-parmezános tepsis krumpli, rakott krumpli paprikával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

336
burgonya 500 g
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
főzőtejszín 2.5 dl
tej 2.5 dl
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
margarin 1 ek
parmezán sajt 10 dkg