r
Nosalty Logó

Tejszínes-csokoládés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Tejszínes-csokoládés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 533 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 533 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.3 g

Zsír

  • Összesen
    349.4 g
  • Telített zsírsav
    276 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10971.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    2890 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    3951 mg
  • Nátrium
    3665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.4 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2960 micro
Összesen 6373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. A cukros sárgájás masszába belekanalazzuk a lisztet, és beleöntjük a sütőport, majd kikeverjük. Majd a fehérjét beletesszük, óvatosan beleforgatjuk, keverjük.
  2. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a massza felét, és 180 fokon előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük, majd ha kész, akkor a massza másik felét is (tűpróba).
  3. Elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, a tejszínt kemény habbá verjük, a csokit 2 ek vajjal feololvasztjuk.
  4. A pudingba beleöntjük a megolvasztott csokit, jól kikeverjük, majd a felvert tejszínhabba belekanalazzuk a pudingot úgy, hogy közben keverjük. Majd beleöntjük a zselatinfixet, és azt is eldolgozzuk benne.
  5. Ha kihűlt a piskóta, mind a kettőt kettévágjuk, majd rétegenként megkenjük kellőképpen a krémmel (a legjobb, ha csatos oldalú formában sütjük, és abba rakosgatjuk, mert így a krém nem tud kifolyni).
  6. Ha ez megvan, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
  7. Másnap a tejszínt kemény habbá felverjük. Kettéválasztjuk, majd az egyikbe kék, a másikba piros ételfestéket teszünk és avval is jól elkeverjük. Fogjuk a tortát és egyik felét az egyikkel, a másik felét a másikkal kenjük meg, illetve körbe. Ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, cukorgyöngyökkel, marcipánfigurákkal. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2919
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

A barátnőmnek és a férjének volt a születésnapja, és én voltam a tortafelelős, mivel egy tortát kértek, ezért ilyen "színes" ötlettel álltam elő!)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!