r
Nosalty Logó

Tejszínes-csokoládés torta

Kiss Móni
Tejszínes-csokoládés torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

533
Kalória
13.6g
Fehérje
52.5g
Szénhidrát
29.1g
Zsír
39.9g
Víz
188.6g
Koleszterin
759.8mg
Élelmi rost
29.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 533 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 533 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.3 g

Zsír

  • Összesen
    349.4 g
  • Telített zsírsav
    276 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10971.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    2890 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    3951 mg
  • Nátrium
    3665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    629.4 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    478.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2960 micro
Összesen 6373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. A cukros sárgájás masszába belekanalazzuk a lisztet, és beleöntjük a sütőport, majd kikeverjük. Majd a fehérjét beletesszük, óvatosan beleforgatjuk, keverjük.
  2. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a massza felét, és 180 fokon előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük, majd ha kész, akkor a massza másik felét is (tűpróba).
  3. Elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, a tejszínt kemény habbá verjük, a csokit 2 ek vajjal feololvasztjuk.
  4. A pudingba beleöntjük a megolvasztott csokit, jól kikeverjük, majd a felvert tejszínhabba belekanalazzuk a pudingot úgy, hogy közben keverjük. Majd beleöntjük a zselatinfixet, és azt is eldolgozzuk benne.
  5. Ha kihűlt a piskóta, mind a kettőt kettévágjuk, majd rétegenként megkenjük kellőképpen a krémmel (a legjobb, ha csatos oldalú formában sütjük, és abba rakosgatjuk, mert így a krém nem tud kifolyni).
  6. Ha ez megvan, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
  7. Másnap a tejszínt kemény habbá felverjük. Kettéválasztjuk, majd az egyikbe kék, a másikba piros ételfestéket teszünk és avval is jól elkeverjük. Fogjuk a tortát és egyik felét az egyikkel, a másik felét a másikkal kenjük meg, illetve körbe. Ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, cukorgyöngyökkel, marcipánfigurákkal. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A barátnőmnek és a férjének volt a születésnapja, és én voltam a tortafelelős, mivel egy tortát kértek, ezért ilyen "színes" ötlettel álltam elő!)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...