Nosalty Logó

Tejfölkrémes-mézes csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tejfölkrémes-mézes csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 863 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 5162 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 289 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 863 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    203.4 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3477.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.8 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 5162 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. Egy üstben simára keverjük tejet a cukrot, a kakaóport, a tojást. Majd hozzáadjuk a vajat, a mézet és az étcsokoládét. Mindezt gőz fölött, folytonos keverés mellett összemelegítjük. Ha egynemű, fényes masszát kaptunk, beleszitáljuk és elkeverjük benne a sütőport.
  2. Ezután folytonosan adagoljuk hozzá a lisztet, puha, rugalmas tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, és kb. 22 cm átmérőjű körré nyújtjuk egyenként. A pontosság kedvéért a kinyújtott tésztából kedvenc tortaformánk alját használhatjuk sablonnak.
  4. A lapokat egyenként, sütőpapírral bélelt tepsiben 10-10 perc alatt megsütjük. A tortalapok megkeményednek!

krémhez

  1. A tejfölt a porcukorral egy méretes üstben krémmé keverjük (én ezt a műveletet kézi mixer legmagasabb fokozatával végeztem), majd beledolgozzuk a zselatinfixet. 6 részre osztjuk a krémet.
  2. Egy méretes deszkára tesszük az általunk sablonként használt tortaforma karimáját. Belehelyezzük az első tortalapot, megkenjük krémmel és így rétegezzük tovább a lapokat és a krémet. A tetejét is megkenjük krémmel.
  3. A tortát formával együtt egy éjszakára hűtőbe tesszük. A csokoládés mézes torta lapjai teljesen meg fognak puhulni!

tetejére

  1. Másnap leválasztjuk a karimát. A maradék csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és díszítjük vele a torta tetejét.
  2. A tortát egy tálra csúsztatjuk, és tálalásig frissentartó fóliával letakarva visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 851
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 06.

Ajánló

A lisztet fokozatosan adagoljuk a masszához, mert az evőkanalak mérete nem egyforma, valamint a méz és a liszt minősége is befolyásolhatja a tészta állagát. Elképzelhető, hogy a megadott mennyiségtől pár dkg-mal több vagy kevesebb lisztre lesz szükség.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lizinka_ 481 recept

Nagyon puha, rendkívül finom torta. A csokoládés mézes tészta édes íze nagyszerűen harmonizál a savanykás tejfölös krémmel. Igazi különlegesség!

Hozzászólások

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek