r
Nosalty Logó

Nutella habos csokitorta

csenii
Nutella habos csokitorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Olajos piskóta

Krém

510
Kalória
8.2g
Fehérje
47.5g
Szénhidrát
32.1g
Zsír
31.8g
Víz
87.8g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
23.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Olajos piskóta

Krém

Összesen 510 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Olajos piskóta

Krém

Összesen 6111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Olajos piskóta

Krém

Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 510 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    385.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5970.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2434 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    570.3 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    381.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 6111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

Olajos piskóta

  1. 180 fokra felmelegítjük a sütőt, és nekilátunk elkészíteni a tésztát.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéhez hozzákeverünk 80 g cukrot, és kemény habbá keverjük.
  3. A maradék cukrot a sárgájához keverjük, és azt habosra keverjük egy másik tálban. Az ízek miatt csippentünk bele egy apró sót, az olajat és a tejet is belekeverjük mixerrel.
  4. A lisztet kimérjük, és ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor 4 evőkanál liszttel kevesebbet mérjünk, és úgy adjuk hozzá a négy evőkanál kakaóport, mivel így ugyanolyan mennyiségben van a száraz alapanyag. A lisztbe még belekeverjük a sütőport, és hozzászitáljuk a sárgájához.
  5. Addig keverjük mixerrel, amíg homogén tésztát nem kapunk. Ha ez megvan, akkor egy fakanállal finoman, kis adagonként hozzákeverjük a fehérjehabot.
  6. Ha ezzel is megvagyunk, betöltjük a tortaformába, ami 18-20 cm átmérőjű legyen. Nem kell aggódni, hogy ki fog folyni a tészta, mivel ezt sütőpapírral meg lehet oldani egyszerűen. Tépjünk egy nagyobb darabot a sütőpapírból, és hajtsuk keresztbe úgy, hogy ha kibéleljük a torta szélét, akkor az túllógjon forma falán, és összeérjen a két vége. Egy pici margarinnal rögzíthetjük a papírt, hogy ne csússzon szét, vagy akár tűzőgéppel is, aki biztosra akar menni. Az alját is béleljük ki a tortaformának, majd mehet bele a massza.
  7. 1 órára sütőbe tesszük. Az elején egy 15 perc múlva nem árt ránézni, hogy ne égjen a teteje. Lehet nyitogatni az ajtót, mivel a sütőpor is segíti a piskótát, nem kell megijedni. Tűpróbáig sütjük! Mivel nagyon vastag a tészta, ezért alaposan meg kell róla bizonyosodni, hogy jól át sült-e. Ha megsült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Ha kihűlt a piskóta, nekikezdhetünk a krémnek.
  2. A mascarponét legalább egy órával a használat előtt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen nagyjából. Ha ez megvan, akkor tegyük egy tálba, és egy kicsit habosítsuk ki. Majd keverjük hozzá a nutellát.
  3. Egy másik tálba verjük kemény habbá a cukrozott habtejszínt. Ha elég kemény a hab, akkor kis adagonként keverjük hozzá a nutellás mascarponéhoz. Ezzel a krém kész is van, már csak be kell tölteni a tortát.
  4. Tetszés szerint 2 vagy 3 laposra vágjuk a tortát. Ha betöltöttük, akkor a torta szélét is kenjük meg a krémmel, és a szélére tegyük fel kettesével a kit kat szeleteket körbe. (Kb 9 csomag kell!) A tetején lévő lapot akár a krémmel, akár magával a nutellával is megkenhetjük. Ennek a tetejére egy nagy zacskó m&m's-et is lehet szólni, hogy igazi legyen az élmény. Egy kis díszítés gyanánt akár egy színes szalaggal körbe is köthetjük a tortát.
  5. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedhessen a krém. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez egy olajos piskóta, nem pedig a hagyományos. Abszolút siker minden korosztálynak. Könnyen elkészíthető, és finom. Születésnapok alkalmából többször is elkészítettem már, és mindig elfogyott az egész.:)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...