Nutella habos csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
csenii
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
Olajos piskóta
-
29g finomliszt106 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g tej7 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
10g nutella54 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
510
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
Olajos piskóta
-
350g finomliszt1274 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g tej84 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
36 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
120g nutella647 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
6111
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
Olajos piskóta
-
20.1g finomliszt73 kcal
-
11.5g cukor44 kcal
-
12.6g tojás16 kcal
-
8.6g tej5 kcal
-
7.3g napraforgó olaj65 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
6.9g nutella37 kcal
-
14.3g mascarpone58 kcal
-
17.2g habtejszín50 kcal
Összesen
350
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
510
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.6 g
Zsír
-
Összesen 385.4 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 1053 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5970.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 1575 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 2434 mg
-
Nátrium 1461 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 570.3 g
-
Cukor 281 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 381.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 63 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 679 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1055 micro
Összesen
6111
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
Olajos piskóta
-
350 g finomliszt
-
200 g cukor
-
4 db tojás
-
1.5 dl tej
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
4 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
Krém
-
250 g mascarpone
Elkészítés
Olajos piskóta
- 180 fokra felmelegítjük a sütőt, és nekilátunk elkészíteni a tésztát.
- Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjéhez hozzákeverünk 80 g cukrot, és kemény habbá keverjük.
- A maradék cukrot a sárgájához keverjük, és azt habosra keverjük egy másik tálban. Az ízek miatt csippentünk bele egy apró sót, az olajat és a tejet is belekeverjük mixerrel.
- A lisztet kimérjük, és ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor 4 evőkanál liszttel kevesebbet mérjünk, és úgy adjuk hozzá a négy evőkanál kakaóport, mivel így ugyanolyan mennyiségben van a száraz alapanyag. A lisztbe még belekeverjük a sütőport, és hozzászitáljuk a sárgájához.
- Addig keverjük mixerrel, amíg homogén tésztát nem kapunk. Ha ez megvan, akkor egy fakanállal finoman, kis adagonként hozzákeverjük a fehérjehabot.
- Ha ezzel is megvagyunk, betöltjük a tortaformába, ami 18-20 cm átmérőjű legyen. Nem kell aggódni, hogy ki fog folyni a tészta, mivel ezt sütőpapírral meg lehet oldani egyszerűen. Tépjünk egy nagyobb darabot a sütőpapírból, és hajtsuk keresztbe úgy, hogy ha kibéleljük a torta szélét, akkor az túllógjon forma falán, és összeérjen a két vége. Egy pici margarinnal rögzíthetjük a papírt, hogy ne csússzon szét, vagy akár tűzőgéppel is, aki biztosra akar menni. Az alját is béleljük ki a tortaformának, majd mehet bele a massza.
- 1 órára sütőbe tesszük. Az elején egy 15 perc múlva nem árt ránézni, hogy ne égjen a teteje. Lehet nyitogatni az ajtót, mivel a sütőpor is segíti a piskótát, nem kell megijedni. Tűpróbáig sütjük! Mivel nagyon vastag a tészta, ezért alaposan meg kell róla bizonyosodni, hogy jól át sült-e. Ha megsült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
Krém
- Ha kihűlt a piskóta, nekikezdhetünk a krémnek.
- A mascarponét legalább egy órával a használat előtt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen nagyjából. Ha ez megvan, akkor tegyük egy tálba, és egy kicsit habosítsuk ki. Majd keverjük hozzá a nutellát.
- Egy másik tálba verjük kemény habbá a cukrozott habtejszínt. Ha elég kemény a hab, akkor kis adagonként keverjük hozzá a nutellás mascarponéhoz. Ezzel a krém kész is van, már csak be kell tölteni a tortát.
- Tetszés szerint 2 vagy 3 laposra vágjuk a tortát. Ha betöltöttük, akkor a torta szélét is kenjük meg a krémmel, és a szélére tegyük fel kettesével a kit kat szeleteket körbe. (Kb 9 csomag kell!) A tetején lévő lapot akár a krémmel, akár magával a nutellával is megkenhetjük. Ennek a tetejére egy nagy zacskó m&m's-et is lehet szólni, hogy igazi legyen az élmény. Egy kis díszítés gyanánt akár egy színes szalaggal körbe is köthetjük a tortát.
- Tegyük hűtőbe, hogy megdermedhessen a krém. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11561
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
csenii
1 recept
Ez egy olajos piskóta, nem pedig a hagyományos. Abszolút siker minden korosztálynak. Könnyen elkészíthető, és finom. Születésnapok alkalmából többször is elkészítettem már, és mindig elfogyott az egész.:)