r
Nosalty Logó

Étcsokoládés mousse torta bonbonnal díszítve

Emőke
Étcsokoládés mousse torta bonbonnal díszítve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mogyorós alaphoz

A mousse krémhez

A díszítéshez és a bonbonhoz (10 db)

615
Kalória
9.9g
Fehérje
46.9g
Szénhidrát
45.2g
Zsír
45.5g
Víz
126.2g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
37.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A mogyorós alaphoz

A mousse krémhez

A díszítéshez és a bonbonhoz (10 db)

Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A mogyorós alaphoz

A mousse krémhez

A díszítéshez és a bonbonhoz (10 db)

Összesen 4924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A mogyorós alaphoz

A mousse krémhez

A díszítéshez és a bonbonhoz (10 db)

Összesen 411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    362 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4264.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    905 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    375.4 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    363.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 4924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 411 kcal

Elkészítés

A mogyorós alaphoz

  1. Tészta elkészítése: a szobahőmérsékletű tojásfehérjéket csipet sóval félkeményre verjük, majd apránként hozzáadagoljuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  2. Belekeverjük a darált mogyorót, és egy sütőpapírral bélelt (26 cm-s) tortaformában 160 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni.
  3. A kihűlt tésztából egy 18 cm-s karikát kivágunk, és köré zsírpapírral bélelt tortaformát teszünk.
  4. Cukorszirup elkészítése: a cukrot és a vizet forrástól számítva kb. 2-3 percig forraljuk, majd kihűtjük.
  5. Mousse krém elkészítése: a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és félretesszük hűlni.
  6. A szobahőmérsékletű tojássárgákat gőz fölött, a cukorszirupot folyamatosan adagolva habosra keverjük úgy, hogy a tál félig benne legyen a vízben. Amint elég habos (ne legyen majonézszerű, mert akkor már elrontottuk!) vegyük le, és még verjük a habverővel kb. 5-7 percig, vagy amíg ki nem hűl. Hidegnek kell lennie!
  7. Ekkor hozzáöntjük a már kihűlt, de még olvadt csokoládét, fakanállal elkeverjük.
  8. A minimum 12 órát hűtőben tárolt habtejszínt habbá verjük. Apránként hozzáadagoljuk a csokoládés krémhez, fakanállal óvatosan elkeverjük. 2-3 evőkanálnyit habzsákba töltünk (bonbonok töltelékéhez).
  9. Ráöntjük a mogyorós alapra, és 3-4 órára hűtőbe tesszük/vagy 1 éjszakára.
  10. A kapcsos tortaformát leszedjük, az oldalát és a tetejét durvára tört, pirított mogyoróval, közepét reszelt csokoládéval megszórjuk.
  11. Bonbon elkészítése: előkészítjük a polikarbonát formát (a bonbon elkészíthető szilikonos formában is). Egy ecset segítségével kikenjük a bronzporral a formát (ez el is hagyható).
  12. A csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk (praktikák között megtalálható). A formába öntjük, légbuborékokat kiütögetjük, majd fejjel-lefelé fordítva egy sütőpapírra kifolyatjuk a felesleges csokoládét (amint megdermed ez a csokoládé újrahasznosítható).
  13. A formát a csokoládéhüvely dermedéséig hűtőbe tesszük (kb. 30 perc).
  14. Megtöltjük a csokoládéhüvelyeket a mousse krémmel, és lezárjuk a bonbonok tetejét újratemperált csokoládéval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 26 és 18

Mandula Sarok blog írójától kaptuk ajándékba ezt a tortát, egy blogger találkozó alkalmával nem oly rég. Nagyon ízlett, nem volt kérdés, elkészítem Apukám közelgő születésnapjára. Volt is sikere, hisz kiütötte a már régóta első helyen álló répatortámat is. :) Ha odafigyelünk a részletekre, nem lehet elrontani. Én a krémnek 2x álltam neki, de tanultam a hibáimból. :) A torta természetesen elkészíthető vagy csak a 18 cm-es formában, akkor kicsit vastagabb lesz az alap, vagy 26 cm-es formában, akkor alacsonyabb lesz a krém.

További receptek

Címlapról ajánljuk

A nagyi tippje: így lesz a legfinomabb a retró gyümölcstorta

A retró gyümölcstorta egy igazán nosztalgikus, szívet melengető sütemény, amiből akkor is lecsúszik egy-egy szelet, ha nem ez a kedvencünk. A nagyi foteljéből a legjobb enni, de ha erre most nincs lehetőség, akkor se csüggedjünk, mert Napi Tippünkkel a mienk lesz a legfinomabb a retró gyümölcstorta!

A Lidl 10 ezer alatti konyhai kedvence, ami szinte mindent...

A Lidl legújabb konyhai eszköze igazi jolly joker: olcsó, kompakt, mégis sokoldalú megoldás a hétköznapi ételkészítéshez. Legyen szó reggeliről, ebédről vagy gyors vacsoráról, ezzel a praktikus segítőtárssal pillanatok alatt finom fogások készülnek.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...