Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos csirkemell burgonyakrokettel

Bazsalikomos csirkemell burgonyakrokettel
Bazsalikomos csirkemell burgonyakrokettel
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első alkalommal készítettem. Nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A kroketthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet az őrölt bazsalikommal és a borssal, sóval összekeverjük.
  2. A csirkemelleket 6-7 centis kockákra vágjuk, és a lisztes keverékkel összekeverjük.
  3. Az olajat felhevítjük, a csirke darabokat átforgatjuk és félig megsütjük. Majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, beletesszük a leveskockát és még egy kevés bazsalikomot. A húst puhára pároljuk.
  4. Amikor már a hús omlóssá válik, a tejszínt a megmaradt bazsalikomos liszttel csomómentesre kikeverjük, és a húst behabarjuk.
  5. Kroketthez a főtt, áttört és kihűlt burgonyát a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és formázás után olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 872
elküldve: 9
receptkönyvben: 392
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirkemell burgonyakrokettel, tejszínes-bazsalikomos csirkemell krumplikrokettel, tejszínes csirkemellfilé burgonyakrokettel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

562
csirkemell filé 50 dkg
napraforgó olaj 5 ek
finomliszt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
leveskocka 1 db
burgonya 60 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 késhegynyi
szerecsendió 1 csipet