r
Nosalty Logó

Krémes citromos serpenyős csirke

Hering András
Krémes citromos serpenyős csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

622
Kalória
59g
Fehérje
11.5g
Szénhidrát
36.6g
Zsír
259.7g
Víz
274.5g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2480 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    259.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 622 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.1 g

Zsír

  • Összesen
    146.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4268.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1038.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1057 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 2480 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. Alaposan itassuk fel a nedvességet a húsról egy papírtörlővel, majd szeleteljük közepesen vékony szeletekre a csirkemellet. Bőségesen fűszerezzük be sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  2. Hevítsük fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben közepesen magas hőmérsékleten, amíg csillogó nem lesz. Süssük meg a csirkemellszeleteket, amíg szép világosra pirulnak, 6-7 perc alatt. Forgassuk meg csipesszel, és süssük meg a másik oldalukat is, amíg meg nem pirulnak, 6-7 perc alatt. Tegyük át a csirkét egy tányérra, egyelőre félretesszük.
  3. Csökkentsük a hőt közepesre a serpenyőnk alatt, majd adjuk hozzá a vajat. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a finomra vágott fehérhagymát, és a mozsárban finomra tört fokhagymát, pici sót és borsot ízlés szerint. Időnként megkeverve addig főzzük, amíg éppen el nem kezd puhulni, körülbelül 1 percig. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük el, hogy egyenletesen bevonja a hagymakeveréket, és főzzük még 1 percig. Ha más sűrűsítővel dolgozunk (például étkezési keményítővel vagy tápiókakeményítővel) elég, ha a tejszínhez keverjük a következő fázisnál.
  4. Keverjük hozzá a habtejszínt (vagy növényi tejszínt) és a csirkealaplevet (ha más sűrűsítővel dolgozunk, például étkezési keményítővel vagy tápiókakeményítővel, akkor itt keverjük a tejszínhez). Egy habverővel óvatosan kevergessük, ügyelve arra, hogy a serpenyő aljáról minden megbarnult darabkát is felszedjünk.
  5. Felforraljuk, majd csökkentsük a hőt lassú tűzre. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és főzzük tovább addig, amíg a szósz besűrűsödik és a csirke újramelegszik, nagyjából 3-4 percig.
  6. Egy egész citrom levét keverjük a szószhoz. Díszítsük petrezselyemmel és citromszeletekkel, és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Egy csomó bársonyos szósz folyik itt, és higgyétek el, ha azt mondom, hogy az utolsó cseppet is ki akarjátok majd tunkolni. Ez a maximum 30 perc alatt elkészülő, gazdag és krémes serpenyős vacsora pont az a fajta, amit bármikor meg tudok enni. A csirkemellek citromos fokhagymás szószban párolódnak tökéletesre, és olyan ízűek, mintha a kedvenc környékbeli olasz étteremben készült volna.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek