Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-medvehagymás csirke

Tejszínes-medvehagymás csirke
Tejszínes-medvehagymás csirke
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagyma és az őrölt szerecsendió nagyon jó párosítás, szerintem remekül illenek egymáshoz. Főként ezt a két hozzávalót használtam legutóbb, amikor tejszínes csirkét készítettem, és a végeredmény nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét felkockázzuk, vagy vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a medvehagymát felaprítjuk.
  2. A hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a medvehagymát és a csirkehúst. Fehéredésig hirtelen sütjük, közben szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük. 
  3. Amikor a hús már kifehéredett, kevés vizet öntünk alá, rászórunk egy kiskanálnyi pirospaprikát, és elkeverjük.
  4. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, és kis lángon fedő alatt készre főzzük. Végül az apróra vágott petrezselyemzöldet a tetejére szórjuk.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk. 
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 175
elküldve: 7
receptkönyvben: 162
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirkeragu szerecsendióval fűszerezve, csirkeragu tejszínesen, fűszeres csirkefalatok

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Polly99
Polly99 Sat, 2014-04-05 18:48

Könnyű tavaszi vacsora. Bár a paprikát kihagytam, így is nagyon finom volt. Köszönöm az ötletet :)

259
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
medvehagyma 1 csokor
szerecsendió 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1.5 dl
fűszerpaprika 1 kk
petrezselyem 1 csokor