Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejmentes banános eperpuding

Tejmentes banános eperpuding
Tejmentes banános eperpuding
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, a nagylányom kedvence.

hozzávalók / 4 adag

Eperpudinghoz:

  • 10 db eper
  • 1-2 ek édesítőszer vagy cukor
  • 1 mk xantana
  • 1 ek kókuszolaj

Banánpudinghoz:

Csokoládés öntethez:

A tetejére:

  • eper

ajánlat

Tejallergiásoknak. Vega, nyers étkezéshez. Mindenkinek, aki szereti a gyümölcsöket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az eperpudinghoz valókat turmixgépben simára keverjük. Egy tálban hidegre rakjuk.
  2. A banánpudinghoz valókat turmixgépben simára keverjük. Egy tálban hidegre rakjuk.
  3. A csokoládés öntethez valókat simára keverjük.
  4. Rétegezzük egy fagylaltkehelybe a pudingot a csokoládés öntettel.
  5. A tetejére epret rakunk.
  6. Hidegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 133
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

réteges eperpuding tejmentesen, banán-eper puding tejmentes csokoládéval, réteges puding

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

joss71
joss71 / joss71 Wed, 2013-07-03 23:59

Köszönöm az infókat,a google-ban már én is megtaláltam...maradok a keményítőnél,vagy lisztnél.

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2013-07-04 02:32

:)Nagy mennyiségben érzékeny vagyok a lisztre, így nagyon sok hasonló receptet "kreáltam". Sajnos nem vagyok egyedül így örömmel osztom meg ezeket a receptjeimet azokkal akik hasonló problémákkal küszködnek.
Üdv:Raw

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2013-07-03 13:30

http://buvosszakacs.blog.hu/2007/09/20/gasztronomiai_hagyomanyok_ii
"A xantana egyfajta „tökéletes” sűrítő és emulgeálószer. Természetes anyag, fermentált kukoricakeményítőből készül a káposztában található baktérium, a Xanthomonas campestris segítségével. Íze teljesen neutrális, semmiféle nehezítő „csirizesítő”, „szájragcsosító” vagy ízmódosító hatása nincs (mint a lisztnek, keményítőknek vagy tojás sárgájának), ezenkívül nagyon kis mennyiségben is hatásos. Negyed literhez mindössze 2-3 gramm kell belőle, hogy bármilyen többé vagy kevésbé koncentrált friss zöldség- vagy gyümölcsléből vagy akár erőlevesből mártás váljon – esetleg evőkanálnyi olívaolaj, szőlőmagolaj, dióolaj, tökmagolaj és/vagy nemes ecet hozzáadásával."

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2013-07-03 13:28

http://hu.wikipedia.org/wiki/Xant%C3%A1ngumi

"A xantángumi egy természetes poliszacharid, melyet a Xanthomonas campestris baktériumfaj, cukor erjesztése során állít elő. Az élelmiszeriparban sűrítőanyagként és stabilizálószerként, E415 néven alkalmazzák.
Élelmiszerekben elsősorban fagylaltokban, tojástartalmú ételekben, zselatinokban, lekvárokban alkalmazzák. Az élelmiszerek színét és ízét nem változtatja meg."

joss71
joss71 / joss71 Wed, 2013-07-03 12:45

Xantana?Még sosem hallottam róla,de az árát biztosan megjegyzem.600 gramm 12000 forint....

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2013-07-03 17:39

Mert más néven van a csomagokon. Több fajta ételben megtalálható, és a kozmetikai iparban is használják. Több mint fél kiló, én egy ekkora mennyiséget több mint egy év alatt használok el.
Köszönöm az infót.
Üdv:Raw