Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros almapuding

Vörösboros almapuding
Vörösboros almapuding
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


Ezt a pudingot az almás borzselé torta krémjeként olvastam ezen a honlapon, amit annyiban módosítottam, hogy pudingpor helyett keményítőt és vaníliát, fehérbor helyett vöröset használtam, de pudingporból és/vagy fehérborral nyilván ugyanolyan finom. Az almát vékony csíkokra vágtam egy julienne-aprítóval (lehet nagyobb lukú reszelővel is), és a krémet az alma héjával díszítettem.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha fruktózzal készül, cukorbetegek is fogyaszthatják.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk az almákat.
  2. Aprítjuk, és fél deci borban éppen hogy felrottyantjuk, bebarnulás ellen kis citromlevet csöpögtetünk rá (elmaradhat).
  3. A keményítőt simára keverjük fél deci hideg almalében, hozzáadjuk a vanília aromát.
  4. A 3,5 dl bort és a 3,5 dl almalevet az édesítővel felforraljuk.
  5. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt, állandó keverés mellett forrásig hevítjük, és még fél percet főzzük.
  6. Levesszük a tűzről, belekeverjük az almát.
  7. Hideg vízzel kiöblített poharakba szedjük, lehűtjük.
  8. Díszítjük a krémet, amit ezután rögtön tálalunk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 544
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

musicus2

Mióta szakács: 2012.08.19.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borpuding, borpuding almával, almapuding, vörösborpuding, almás borzselé, vörösborzselé almával, almás borkrém, almás vörösborkrém, vörösboros almakrém,

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

185
száraz vörösbor 4 dl
almalé 4 dl
alma 5 db
étkezési keményítő 8 dkg
cukor 5 dkg
vaníliaaroma 25 ml
citromlé 3 csepp