r
Nosalty Logó

Supangle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Supangle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 478 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3576.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.5 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hideg (vagy max. szobahőmérsékletű) tejjel elkeverjük a cukrot, lisztet és a kakaót. Nem kell aggódni, ha kicsit csomós marad, főzés közben sima állagúvá válik majd.
  2. Kézi habverővel folyamatosan kevergetve felforraljuk, ekkor a tüzet elzárva hozzáadjuk a vajat és a darabokra tört étcsokoládét, majd addig keverjük, míg ezek szépen beleolvadnak a krémbe.
  3. Félretesszük, hűlni hagyjuk, közben 5-10 percenként átkeverjük, hogy elkerüljük tetejének bőrösödését és töredezését.
  4. Miután szobahőmérsékretre hűlt, poharakba vagy tálakba kanalazzuk, tört mogyoróval, mandulával, pisztáciával, dióval vagy kókuszreszelékkel díszítjük tetszés szerint, majd hűtőbe tesszük. Én most egy kis kandírozott narancshéjat is szórtam rá eltérve a jól megszokott móditól, emellett persze kerülhet rá tejszínhab vagy bármilyen friss gyümölcs is.
  • Receptkönyvben: 362
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 26218
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 19.

Ajánló

Könnyíthetjük a desszertünket azzal, ha a pohár aljába babapiskótát vagy kekszet tördelünk, amire egy kis tejet löttyintünk, majd erre kanalazzuk rá a krémünket. Illetve felvert tejszínhabbal keverve csokoládéhab is készíthető belőle!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Be kell ismernünk, a supangle, vagyis a török csokoládékrém korántsem annyira autentikus, mint mondjuk a muhallebi, kazandibi vagy a sütlaç, hiszen neve eredetét tekintve az olasz Zuppa Inglese francia elnevezéséből származtatható (soupe Anglaise), amely ráadásul egyesek szerint brit gyökerekre támaszkodik. Na, de az idők során a supangle önálló receptté érett, szinte eltépve minden köteléket az egykori eredettől.  Egy kedves török bloggertársam receptjét választottam kipróbálásra. Ütős kis pohárdesszert ez, kizárólag csokiimádóknak ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...