Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös zöldségágyon sült csirke és halfilé

Tejfölös zöldségágyon sült csirke és halfilé
Tejfölös zöldségágyon sült csirke és halfilé
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb mércéje ennek a finomságnak, hogy tesóm zöldségellenességét sikeresen megtörte, hiszen legnagyobb csodálatomra egy óriási tányérral elpusztított belőle. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét és halat nagyobb darabokra vágjuk, majd a fűszeres, olajos, szójaszószos keverékben összeforgatjuk.
  2. Teflon serpenyőben először a csirkemellet, majd a halat megpirítjuk, hogy szép színt kapjon, és fedő alatt egy pár perc alatt puhára pároljuk.
  3. Ezt követően kiszedjük egy tálba, és helyükre öntjük a kukoricát, a zöldbabot, a felaprított fokhagymát, és fedő alatt ezeket is puhára pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, majd a tejfölt elkeverjük a liszttel, hozzáöntjük a zöldségekhez, végül pedig összekeverve egy tepsibe szétterítjük.
  4. Rárakosgatjuk a húst, a halat, és forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. 
  5. Tálaláskor lehet mellé spagettit vagy rizst is kínálni, de önmagában is nagyon finom.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 030
elküldve: 2
receptkönyvben: 125
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös zöldségágyon sült csirkemell és tengeri halfilé, zöldséges hal, zöldségekkel sült csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

444
csirkemell filé 70 dkg
hal 40 dkg
zöldbab 50 dkg
csemegekukorica 28 dkg
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 45 dkg
finomliszt 0.25 evőkanál
szójaszósz 2 ek
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint