r
Nosalty Logó

Tejfölös-mustáros gombabpaprikás sztrapacskán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TIBIAPU
Tejfölös-mustáros gombabpaprikás sztrapacskán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A sztrapacskához

Összesen 710 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A sztrapacskához

Összesen 4264 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A sztrapacskához

Összesen 140 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 710 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4471.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    375 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1759.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2256 micro
  • β-crypt
    518 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2732 micro
Összesen 4264 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A sztrapacskához

Elkészítés

A gombapaprikáshoz

  1. A hagymát apró kockára vágva a vajon (vagy olívaolajon) megdinszteljük.
  2. Az apróra vágott gombát belerakjuk, öntünk rá egy dl vizet, csipetnyi sót rakunk rá, és lassú tűzön 15 percig főzzük.
  3. Közben a sztrapacskához a lereszelt krumplit összekeverjük a liszttel, a 4 tojással és egy csipetnyi sóval, nokedlitészta sűrűségűre keverjük, és forró vízben kiszaggatjuk.
  4. A gombapörköltbe 15 perc főlés után belekavarjuk a paprikát, majorannát, borsot, mustárt, tejfölt, és még egy pár percig főni hagyjuk.
  5. Forró sztrapacskán tálaljuk.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 17192
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 12.

Ajánló

 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejfölös-mustáros gombabpaprikás sztrapacskán
TIBIAPU 15 recept

Gombaparikást akartam csimálni, és az asszony azt mondta próbáljak belerakni egy kanál mustárt. Kiadja!

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A sztrapacskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek