Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-majonézes csicseriborsó-saláta

Tejfölös-majonézes csicseriborsó-saláta
Tejfölös-majonézes csicseriborsó-saláta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék főtt csicseriborsó láttán jött az ihlet... 

...aztán láttam, hogy van már fenn hasonló recept, mégis úgy gondoltam, érdemes megosztanom a saját változatomat is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Először sült húshoz köretnek készült, másodszor egy bulira, fokhagymás pirítóssal kiegészítve. 

Ki fogom próbálni korianderrel is, de most csak petrezselyem volt itthon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított csicseriborsót átválogatjuk, leöblítjük, egy éjszakára vízbe áztatjuk.
  2. Sós vízben megfőzzük a csicserit, majd leszűrjük.
  3. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet.
  4. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az öntethez adjuk.
  5. Összekeverjük az öntetet a csicserivel.
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 10 364
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonézes csicseriborsó-saláta, hideg csicseriborsó-saláta, zöldfűszeres csicseriborsó-saláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

474
csicseriborsó 0.5 kg
vöröshagyma 1 nagy db
tejföl 400 g
majonéz 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
petrezselyem 0.5 csokor