r
Nosalty Logó

Tejfölös-majonézes csicseriborsó-saláta

szépróza
Tejfölös-majonézes csicseriborsó-saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

489
Kalória
19.2g
Fehérje
58.9g
Szénhidrát
21.3g
Zsír
82.2g
Víz
39.3g
Koleszterin
10.8g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 489 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3411.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    353.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    493 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2873 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 2941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

  1. A szárított csicseriborsót átválogatjuk, leöblítjük, egy éjszakára vízbe áztatjuk.
  2. Sós vízben megfőzzük a csicserit, majd leszűrjük.
  3. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet.
  4. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az öntethez adjuk.
  5. Összekeverjük az öntetet a csicserivel.
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

A maradék főtt csicseriborsó láttán jött az ihlet...  ...aztán láttam, hogy van már fenn hasonló recept, mégis úgy gondoltam, érdemes megosztanom a saját változatomat is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...