r
Nosalty Logó

Tejfölös-majonézes csicseriborsó-saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Tejfölös-majonézes csicseriborsó-saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 489 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2941 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 489 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3497.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    107 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    493 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2873 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 2941 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított csicseriborsót átválogatjuk, leöblítjük, egy éjszakára vízbe áztatjuk.
  2. Sós vízben megfőzzük a csicserit, majd leszűrjük.
  3. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet.
  4. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az öntethez adjuk.
  5. Összekeverjük az öntetet a csicserivel.
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 16520
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 11.

Ajánló

Először sült húshoz köretnek készült, másodszor egy bulira, fokhagymás pirítóssal kiegészítve.  Ki fogom próbálni korianderrel is, de most csak petrezselyem volt itthon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös-majonézes csicseriborsó-saláta
szépróza 96 recept

A maradék főtt csicseriborsó láttán jött az ihlet...  ...aztán láttam, hogy van már fenn hasonló recept, mégis úgy gondoltam, érdemes megosztanom a saját változatomat is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.