Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös csirkemájleves

Tejfölös csirkemájleves
Tejfölös csirkemájleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyike azon ételeimnek, amik a "mi van itthon, úgy ennék valamit" gondolattal indult. Eredetileg gombát használtam máj helyett, de mióta nem csak magamra főzök, a gombát ki kell hagynom az ételekből, vagy le kell cserélnem valami másra. Ez a levesrecept így született.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Aki szereti, tálaláskor egy kevés ecettel érdemes megbolondítani. Magvas zsömlével kiegészítve igen laktató.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk a zöldségeket. Gyorsíthatunk a folyamaton, ha a répát, borsót és kukoricát fagyasztott keverékből használjuk, ez esetben egy pár csepp olajon egy csipetnyi cukorral érdemes átpárolni. (Így télen is könnyedén el lehet készíteni.)
  2. A burgonyát, répát, kukoricát és borsót együtt is fel tehetjük főni. Felöntéshez használhatunk levesalapot, megmaradt húslevest is.
  3. Megtisztítjuk a fokhagymát, fokhagymanyomón átpréseljük (vagy apróra vágjuk), ha kész, a felét hozzáadjuk a leveshez.
  4. Hozzáadjuk a szójaszószt.
  5. A csirkemájat is felkockázzuk.
  6. Amint kész a burgonya (kóstolással ellenőrizhetjük, de ha a fakanállal szét lehet nyomni a fazék oldalán, már biztosan jó), hozzáadjuk a májat is. Ennek nem kell sok főzés, amíg előkészítjük a tejfölt, készre fő.
  7. Beletesszük a fokhagyma megmaradt részét.
  8. A tejfölt simára keverjük egy merőkanál lével a levesből, majd ezt is hozzáadjuk.
  9. Rögtön utána jöhet a zöldfűszer, ízlés szerint akár kaporral, akár tárkonnyal is készíthető, mindkettő jól illik a levesbe.
  10. Két keverés után kész is a levesünk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 759
elküldve: 3
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

SpocokKapitány

Mióta szakács: 2013.02.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

májas raguleves tejfölösen, tejfölös raguleves, szójaszószos zöldségleves csirkemájjal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kicsitündér
Kicsitündér / Kicsitündér Mon, 2014-11-17 15:39

Kicsit tartottam attól, hogy nem-e viszi el nagyon a máj az ízét és hogy egyáltalán bejön-e; jól jött volna egy pozitív hozzászólás, mert vacilláltam az elkészítéssel de aztán belevágtam és gazdagítva még zöldségekkel (mert éppen volt itthon), pár kelbimbóval, karfiollal, zellerrel és még egy kis gombával, mondhatom, hogy újabb kedvenc ragulevessel gazdagodott a repertoárom. Köszi az ötletet.

SpocokKapitány
SpocokKapitány / SpocokKapitány Mon, 2014-11-17 15:58

Örülök, hogy kedvedre való lett a leves, és köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatod. Aki hasonlóan hozzád bizonytalan a recepttel kapcsolatban, így legalább kap egy kis bátorítást :)
A kelbimbó mostanában valahogy perifériára került nálam... Jó, hogy eszembe juttattad :)

291
kapor 1 ek
sárgarépa 1 közepes db
csemegekukorica 5 dkg
zöldborsó 5 dkg
burgonya 1 db
csirkemáj 2 db
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 150 g
szójaszósz 1 ek
kapor 0 ízlés szerint