Nosalty Logó

Tejfölös csirkemájleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SpocokKapitány
Tejfölös csirkemájleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 588 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1538 micro
  • α-karotin
    1252 micro
  • β-karotin
    3117 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 295 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    389 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3077 micro
  • α-karotin
    2504 micro
  • β-karotin
    6235 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    36 micro
  • Lut-zea
    1756 micro
Összesen 588 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    466 micro
  • β-karotin
    1161 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk a zöldségeket. Gyorsíthatunk a folyamaton, ha a répát, borsót és kukoricát fagyasztott keverékből használjuk, ez esetben egy pár csepp olajon egy csipetnyi cukorral érdemes átpárolni. (Így télen is könnyedén el lehet készíteni.)
  2. A burgonyát, répát, kukoricát és borsót együtt is fel tehetjük főni. Felöntéshez használhatunk levesalapot, megmaradt húslevest is.
  3. Megtisztítjuk a fokhagymát, fokhagymanyomón átpréseljük (vagy apróra vágjuk), ha kész, a felét hozzáadjuk a leveshez.
  4. Hozzáadjuk a szójaszószt.
  5. A csirkemájat is felkockázzuk.
  6. Amint kész a burgonya (kóstolással ellenőrizhetjük, de ha a fakanállal szét lehet nyomni a fazék oldalán, már biztosan jó), hozzáadjuk a májat is. Ennek nem kell sok főzés, amíg előkészítjük a tejfölt, készre fő.
  7. Beletesszük a fokhagyma megmaradt részét.
  8. A tejfölt simára keverjük egy merőkanál lével a levesből, majd ezt is hozzáadjuk.
  9. Rögtön utána jöhet a zöldfűszer, ízlés szerint akár kaporral, akár tárkonnyal is készíthető, mindkettő jól illik a levesbe.
  10. Két keverés után kész is a levesünk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2874
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 01.

Ajánló

Aki szereti, tálaláskor egy kevés ecettel érdemes megbolondítani. Magvas zsömlével kiegészítve igen laktató.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

SpocokKapitány 3 recept

Egyike azon ételeimnek, amik a "mi van itthon, úgy ennék valamit" gondolattal indult. Eredetileg gombát használtam máj helyett, de mióta nem csak magamra főzök, a gombát ki kell hagynom az ételekből, vagy le kell cserélnem valami másra. Ez a levesrecept így született.

Hozzászólások

Kicsitündér

Kicsit tartottam attól, hogy nem-e viszi el nagyon a máj az ízét és hogy egyáltalán bejön-e; jól jött volna egy pozitív hozzászólás, mert vacilláltam az elkészítéssel de aztán belevágtam és gazdagítva még zöldségekkel (mert éppen volt itthon), pár kelbimbóval, karfiollal, zellerrel és még egy kis gombával, mondhatom, hogy újabb kedvenc ragulevessel gazdagodott a repertoárom. Köszi az ötletet.

SpocokKapitány

Örülök, hogy kedvedre való lett a leves, és köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatod. Aki hasonlóan hozzád bizonytalan a recepttel kapcsolatban, így legalább kap egy kis bátorítást :) A kelbimbó mostanában valahogy perifériára került nálam... Jó, hogy eszembe juttattad :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek