Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos kelbimbóleves füstölt hússal és pirított lenmaggal

Citromos kelbimbóleves füstölt hússal és pirított lenmaggal
Citromos kelbimbóleves füstölt hússal és pirított lenmaggal
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor adott egy zöldségevő, levesimádó két éves, egy húsevő apuka, egy anyuka, aki a családban rajong a kelbimbóért, de mindig leszavazzák... No és persze egy mindenevő picur, aki most lát életében először kelbimbót.... Oldjuk meg a feladatot, mindenki találja meg, amit szeret, és mégse kerülgesse, amit nem... de azért abból nem engedek, hogy az íze legyen ott. Ez lett belőle! Mind elfogyott! ;-)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, a füstölt nyúlját (oldalast) apró darabokra vágjuk. A fazékba dobjuk, és elkezdjük pirítani. Ha a hús nem túl zsíros, akkor egy pici kacsazsírt tehetünk hozzá, hogy ne kapjon oda, de vigyázzunk, hogy ne legyen zsíros. A nyúlja mellé nem szükséges, az oldalasnál előfordulhat.
  2. Ha már pirul a hús és hagyma üveges, ízlés szerint borsozzuk, és hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Ha a fokhagyma illatozni kezd, rádobjuk a felkockázott sertéscombot (pulykacombot). Sózzuk, és az őrölt fűszerköménnyel megszórjuk.
  3. Közben egy másik fazékban bő vízben (kb. 2-2,5 l) odatesszük főni a kelbimbót. Épp csak annyira főzzük meg, hogy megpuhuljon, de ne essen szét. A főzőlét ne öntsük ki, ha kész.
  4. Ha a hús kezd kifehéredni, hozzátesszük a felkockázott burgonyát, és felöntjük a kelbimbó főzőlevével.
  5. Ha a hús és a krumpli megpuhult, a tejszínt, a mustárt, a citrom levét és kb. 2 merőkanálnyi leveslét csomómentesen összekeverünk, és a leveshez adjuk. Én 1-2 karika citromot el szoktam tenni a tálaláshoz.
  6. Amíg a leves felforr, a lenmagot egy serpenyőben lepirítjuk. Akkor van, kész, ha illatos, és kicsit kipattog.
  7. Tálaláskor adjuk hozzá a kelbimbót, megszórjuk a lenmaggal, és citromkarikával díszítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 897
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

füstöt kelleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

364
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
füstölt oldalas 20 dkg
bors 0 ízlés szerint
sertéscomb 50 dkg
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 3 csipet
kelbimbó 10 dkg
zöld kaliforniai paprika 0.25 db
burgonya 2 közepes db
mustár 2 ek
főzőtejszín 2 dl
citromlé 1 citromból nyert
lenmag 5 dkg
víz 2 l