
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
3 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db zellerlevél
-
450 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 l víz
483
Kalória
16g
Fehérje
30.9g
Szénhidrátok
33.1g
Zsír
603.3g
Víz
66.4g
Koleszterin
4.8g
Rost
8.1g
Cukor
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
483
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1931
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1217 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 801 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 603.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 633 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 5022 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 775 micro
Összesen
483
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 63.9 g
Zsír
-
Összesen 132.5 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4867.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 705 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 711 mg
-
Nátrium 3202 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 2413.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2531 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 798 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 545 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 20087 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3101 micro
Összesen
1931
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 79.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 246 micro
-
β-karotin 664 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
65
kcal
Elkészítés
- Zöldségeket megpucoljuk, a krumplit nagyobb kockákra vágjuk, a répát karikára, a többi zöldséget egészbe hagyva kell a lábosba tenni.
- A sonkát, kolbászt nagyobb darabokra vágjuk, és beledobjuk a zöldségek mellé.
- Felöntjük vízzel, befűszerezzük, és lassú tűzön főzzük 1 órát. Amikor megfőtt, akkor le kell kapcsolni vagy húzni a tűzről.
- A tejfölt öntsük egy tálba, merőkanállal a forró léből szedjünk 2-3-szor a tejfölre, és keverjük el vele kézi keverővel, ilyenkor tehetünk még bele pici pirospaprikát, fűszert, majd lassan öntsük a levesre.
- Hagyjuk 15 percig pihenni, majd melegen tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 60 perc
Maradt a hűtőben házi soknka, kolbász és már nem akartuk megenni, nem is volt itthon sok minden, de egy tartalmas levesre volt szükségünk. Mindent összedobáltam és tejföllel még meglocsolgattam. Nagyon ízlett mindenkinek.