Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasolada - Görög fehérbableves

Fasolada - Görög fehérbableves
Fasolada - Görög fehérbableves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fasolada - Görög fehérbableves

Barátnőm lánybúcsúján vettünk részt nemrég egy főzőtanfolyamon, ahol görög menüsort készítettünk. Ez a leves volt a kedvencem a menüsorból, biztos sokszor fogom még készíteni!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Elég sűrű leves, ha esetleg valaki túl sűrűnek találja, a vége felé önthet még hozzá vizet. Készíthetjük akár konzerv fehérbabból is, akkor csak a legvégén adjuk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a babot, majd áztassuk be vízbe egy éjszakára.
  2. Aprítsuk fel a hagymát és a zöldségeket (a krumplit, a répát, a zellert mindegy mekkorára és milyen formájúra vágjuk, ahogy nekünk tetszik, a lényeg, hogy kb. azonos méretűek legyenek).
  3. Egy edénybe tegyünk olívaolajat, majd pároljuk meg rajta a hagymát, fokhagymát.
  4. Ha üvegesre párolódott, adjuk hozzá a zellert és a répát, pirítsuk még 5 percig, aztán adjuk hozzá a krumplit is.
  5. Kanalazzuk rá a paradicsompasztát, és pirítsuk további 1 percig.
  6. Végül adjuk hozzá a babot is és annyi vizet, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés csilivel is ízesíthetjük.
  7. Főzzük kb. 20 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  8. Tálalhatjuk pirítóssal vagy pitával, esetleg feta sajttal és fekete olívabogyóval.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 541
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

görög fehérbableves, fehérbableves, görög leves, görög bableves, fasolada

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitsune
Kitsune Sat, 2016-07-30 14:10

Helló,
Voltunk ma piacon Nafplionban, és zelleren kívül mindent vettünk pont. Referálok,ha elkészült holnap :D Olyan remek olívát találtunk, hogy ihajj! De előbb szieszta :)

Kitsune
Kitsune Sun, 2016-07-31 23:23

Hát azóta sem vettem zellert,de a görög salátához való fűszerkeverékünkben van (oregánó és kakukkfű mellett), úgyhogy végül így került bele. És a friss kedvencemből,a fekete olajbogyó krémből is került bele egy evőkanálnyi. Épp rotyog, és már rettentő finom :) Köszönöm a receptet, én is fogom még főzni :)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Thu, 2016-09-15 07:56

Elnézést, hogy csak most válaszolok. Biztos nagyon finom lett az olajbogyó krémtől, nagyon jól hangzik. :) Köszönöm a visszajelzést! Örülök ha ízlett a leves, további jó főzőcskézést, kísérletezést kívánok!

eszterkata
eszterkata Mon, 2015-03-23 15:45

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a leves,én óriás babot hasznátam hozzá.Máskor is el fogom készíteni.:)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Wed, 2015-03-25 10:26

Kedves Eszterkata!
Köszönöm és örülök, hogy ízlett. :) Ez a kedvenc húsmentes levesem meg a zöldség krémlevesek.
Audrey

439
fehérbab 20 dkg
sűrített paradicsom 15 g
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 db
halványító zeller 1 közepes szár
sárgarépa 1 közepes db
burgonya 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
víz 1 l