Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejcsokitorta cappuccino krémmel

Tejcsokitorta cappuccino krémmel
Tejcsokitorta cappuccino krémmel
130 perc / előkészület: 90 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Névnapi tortának készült. Az ünnepelt beceneve Mici, ezért került Micimackó marcipánfigurája a torta közepére.

hozzávalók / 7 adag

A piskótához

A tejcsokis krémhez

A cappuccinos krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojássárgáját kihabosítjuk az olvasztott vajjal és a cukor felével, a tojásfehérjét pedig a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  2. Óvatosan összeforgatjuk a két masszát, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is. Kivajazott-kilisztezett tortaformában forró sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Ha langyosra hűlt, kivesszük a karikából, hogy a púpos része kerüljön alulra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A tejcsokis krémhez a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük a puha vajat és a forró tejszínt is. Hagyjuk kihűlni.
  5. A cappuccinos krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, ehhez hozzáadjuk a fél vaníliarudat és sűrű pudingot főzünk belőle. Amikor kész, kikapjuk a rudat, hozzákeverjük a vajat és a fekete kávét. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A cukorból és a vízből karamellt készítünk, majd belekeverünk 3 ek tejszínt.
  7. A habtejszínt a mélyhűtőbe tesszük 1 órára, hogy lehűljön, aztán kemény habot verünk belőle.
  8. A piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megtöltjük a cappuccino-s krémmel. A felső lapot a tejcsokissal, és az egész tortát körbe is kenjük vele.
  9. A tortát körbepanírozzuk a szeletelt mandulával. A tetejére halmozzuk a felvert tejszínhabot. Megszórjuk a maradék mandulával, és rácsurgatjuk a karamellt.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 134
elküldve: 4
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamelles csokitorta, tejszínhabos csokitorta, cappuccinos csokitorta, csokitorta mandulával, csokoládétorta, cappuccino torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

era972
"Inom" / era972 Sat, 2013-06-22 20:42

Szia Sandrine! Ma elkészítettem a tortát,nagyon finom , egyszerű, és tökéletes! Köszönöm, üdv: Era.

769
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 6 evőkanál
vaj 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejcsokoládé 22 dkg
vaj 8 dkg
habtejszín 1 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
cukor 3 ek
vanília 0.5 db
vaj 5 dkg
feketekávé 0.5 dl
cukor 6 dkg
víz 3 ek
habtejszín 1 dl
habtejszín 2 dl
mandula 5 dkg