r
Nosalty Logó

Teán füstölt lazac quinoával

eztettem
Teán füstölt lazac quinoával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

495
Kalória
33.2g
Fehérje
67.5g
Szénhidrát
9.6g
Zsír
337.9g
Víz
46g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    337.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2105.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1318 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    675.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. Füstölt lazac (régimódi villanytűzhelyen készülve):
  2. 1 nem túl nagy tepsi aljába (a 2 szelet halnak kell beleférnie) alufóliát teszünk, rászórjuk a rizs-cukor-tea keverékét, újabb fóliával lefedjük. Ezt a fóliaréteget nagyon kilyuggattjuk (a füst miatt).
  3. Az így előkészített tepsit rátesszük a nagyobbik platnira, és elkezdjük a legmagasabb hőfokon melegíteni. Amikor elkezdett füstölni, ráfektetjük a 2 szelet sózott-borsozott halat, lefedjük egy újabb réteg alufóliával, és kb. 5-6-7 percig hagyjuk füstölődni (a legnagyobb fokozaton).
  4. Lezárás után hagyjuk, hogy a maradék hő tovább dolgozzon, de 10 percnél nem volt több az összidő.
  5. Quinoa:
  6. Kétszeres mennyiségű vízben (alaplében vagy leveskockával még jobb) feltesszük főzni, 5-10 perc áztatás, de legalább egy alapos öblítés után.
  7. Kb. 15 perc alatt fő meg (a magok szétnyílnak, láthatóvá válik a csíra). Villával lazán átkavarjuk, és kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 5 p

A quinoáról az eztettem.blogspot.com-on szép hosszú mesét írtam, ezzel nem fárasztanám itt a nagyérdeműt, de tudatos táplálkozóknak mindenképp ajánlott bejegyzés. Eredmény: nagyon meggyőző. Hozadék: 2 napra a dohszagot felváltotta a masszív füst. Tapasztalat: 2 szelet lazac nem 2 emberes adag. Legalábbis nem a mi kis családunkban.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek