r
Nosalty Logó

Leveles kosárka füstölt lazacos sajtkrémmel

Gizi
Leveles kosárka füstölt lazacos sajtkrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

764
Kalória
23.3g
Fehérje
29.7g
Szénhidrát
60.9g
Zsír
55.1g
Víz
240.6g
Koleszterin
788.8mg
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 764 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 3057 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    295 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 764 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    243.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6129.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    3936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1178 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1266 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 3057 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztából egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjunk ki korongokat, majd a fele mennyiségű korongnak a közepét szúrjuk ki egy 2 cm-es szaggatóval.
  2. Ezután a nagyobb korong szélét kenjük körbe a felvert tojással, majd helyezzük rá a kiszúrt, lyukas tésztát.
  3. Ezután a tészta alját több helyen böködjük meg villával, hogy sütés közben ne emelkedjem majd meg. (ha mégis megemelkedne, akkor a sütőből kivéve, még forrón nyomkodjuk le)
  4. Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, és süssük szép aranybarnára a tésztát. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni mielőtt megtöltenénk a sajtkrémmel.
  5. Egy tálba tegyünk 5 dkg reszelt sajtot, a mascarponét, a tejet, a tojássárgákat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az őrölt fehérborssal, és robotgéppel keverjük simára.
  6. Ezután állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen. (közben többször keverjük át)
  7. Amikor a massza kihűlt, adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, és a maradék 5 dkg reszelt sajtot, és szintén keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az apróra felvágott lazacot, és óvatosan keverjük össze, hogy a lazac ne nagyon törjön.
  8. A teljesen kihűlt kosárkákba ezután kanalazzuk bele a lazacos sajtkrémet, és ízlés szerint tegyünk rá egy-egy kanál lazackaviárt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

A kosárkákat előre megsüthetjük, és a sajtkrémet is elkészíthetjük, de csakis közvetlen tálalás előtt töltsük meg, mert különben a tészta megszívja magát és nem lesz ropogós.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...