Leveles kosárka füstölt lazacos sajtkrémmel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
69g leveles tészta255 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g füstölt lazac44 kcal
-
25g cheddar sajt101 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
38g tej21 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
764
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g füstölt lazac176 kcal
-
100g cheddar sajt403 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
150g tej84 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
3057
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
27.8g leveles tészta103 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
15.2g füstölt lazac18 kcal
-
10.1g cheddar sajt41 kcal
-
10.1g mascarpone41 kcal
-
15.2g tej8 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
10.1g vaj72 kcal
Összesen
309
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 60.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1532.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 984 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 295 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
764
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 243.5 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 963 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6129.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1003 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 993 mg
-
Nátrium 3936 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 220.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1290 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1178 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 641 mg
-
Retinol - A vitamin: 1266 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 684 micro
Összesen
3057
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 619.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta
-
1 db tojás
-
15 dkg füstölt lazac
-
10 dkg cheddar sajt
-
10 dkg mascarpone
-
1.5 dl tej
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
1 kávéskanál só
-
1 csipet fehér bors
-
10 dkg vaj
Elkészítés
- A leveles tésztából egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjunk ki korongokat, majd a fele mennyiségű korongnak a közepét szúrjuk ki egy 2 cm-es szaggatóval.
- Ezután a nagyobb korong szélét kenjük körbe a felvert tojással, majd helyezzük rá a kiszúrt, lyukas tésztát.
- Ezután a tészta alját több helyen böködjük meg villával, hogy sütés közben ne emelkedjem majd meg. (ha mégis megemelkedne, akkor a sütőből kivéve, még forrón nyomkodjuk le)
- Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, és süssük szép aranybarnára a tésztát. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni mielőtt megtöltenénk a sajtkrémmel.
- Egy tálba tegyünk 5 dkg reszelt sajtot, a mascarponét, a tejet, a tojássárgákat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az őrölt fehérborssal, és robotgéppel keverjük simára.
- Ezután állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen. (közben többször keverjük át)
- Amikor a massza kihűlt, adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, és a maradék 5 dkg reszelt sajtot, és szintén keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az apróra felvágott lazacot, és óvatosan keverjük össze, hogy a lazac ne nagyon törjön.
- A teljesen kihűlt kosárkákba ezután kanalazzuk bele a lazacos sajtkrémet, és ízlés szerint tegyünk rá egy-egy kanál lazackaviárt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 362
- Feltöltés dátuma: 2024. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept
A kosárkákat előre megsüthetjük, és a sajtkrémet is elkészíthetjük, de csakis közvetlen tálalás előtt töltsük meg, mert különben a tészta megszívja magát és nem lesz ropogós.