r
Nosalty Logó

Leveles kosárka füstölt lazacos sajtkrémmel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Leveles kosárka füstölt lazacos sajtkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 764 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 3057 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    295 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 764 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    243.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6129.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    3936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1178 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1266 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 3057 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztából egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjunk ki korongokat, majd a fele mennyiségű korongnak a közepét szúrjuk ki egy 2 cm-es szaggatóval.
  2. Ezután a nagyobb korong szélét kenjük körbe a felvert tojással, majd helyezzük rá a kiszúrt, lyukas tésztát.
  3. Ezután a tészta alját több helyen böködjük meg villával, hogy sütés közben ne emelkedjem majd meg. (ha mégis megemelkedne, akkor a sütőből kivéve, még forrón nyomkodjuk le)
  4. Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, és süssük szép aranybarnára a tésztát. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni mielőtt megtöltenénk a sajtkrémmel.
  5. Egy tálba tegyünk 5 dkg reszelt sajtot, a mascarponét, a tejet, a tojássárgákat, a lisztet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az őrölt fehérborssal, és robotgéppel keverjük simára.
  6. Ezután állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen. (közben többször keverjük át)
  7. Amikor a massza kihűlt, adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, és a maradék 5 dkg reszelt sajtot, és szintén keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az apróra felvágott lazacot, és óvatosan keverjük össze, hogy a lazac ne nagyon törjön.
  8. A teljesen kihűlt kosárkákba ezután kanalazzuk bele a lazacos sajtkrémet, és ízlés szerint tegyünk rá egy-egy kanál lazackaviárt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 362
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kosárkákat előre megsüthetjük, és a sajtkrémet is elkészíthetjük, de csakis közvetlen tálalás előtt töltsük meg, mert különben a tészta megszívja magát és nem lesz ropogós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...