Nosalty Logó

Gravlax

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Ezen a képen: Gravlax
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lazachoz

A dresszinghez

Összesen 219 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lazachoz

A dresszinghez

Összesen 1754 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lazachoz

A dresszinghez

Összesen 229 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3907.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    3695 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 219 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31263.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    29559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2175 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1754 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4097.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    3874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 229 Kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A dresszinghez

Elkészítés

A lazachoz

  1. A fűszereket egy tálban összekeverjük. A lazac filét kettévágjuk.
  2. A fűszerkeverék negyedét egy akkora tál aljára szórjuk, melybe pont belefér a lazac filé fele. Ezt bőrével lefelé helyezzük a tálba. A megmaradt fűszerkeverék kb. felét rászórjuk a halra, majd ráfektetjük a másik filét (bőrével felfelé), melyet a maradék fűszerrel borítunk. Fóliával letakarjuk a tálat, és nehezékként konzervet teszünk rá. Hűtőben marináljuk minimum 24, maximum 48 órát, tizenkét óránként forgatva a szeleteket. (Esetemben 40 órát érlelődött a hal.)
  3. A marinálási idő leteltével, szárazra töröljük a lazacot, és vékony szeletekre vágjuk. Rozskenyérrel és mustáros dresszinggel kínáljuk.
  4. Dresszing készítése: az összetevőket addig keverjük, míg mindegyik elvegyül a olajjal.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 40217
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tradicionális svéd étel: a friss lazacot sóban-cukorban érlelik néhány napon át, mikor tálalásra kész, mustáros szósszal kínálják a hajszálvékonyra szelt nyers halat. Isteni. Elsősorban vendégváró falatként, vagy előételként tudom elképzelni, de férjem bizonyította, hogy vacsoraként is be lehet belőle lakmározni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

hmm

Törölt felhasználó

A friss lazacot el?ször 24 órán át FAGYASZTANI KELL! Csak azután felengedni és nekilátni az elkészítésnek. A lazacban van ugyanis egy él?sköd?, amely csak fagyasztva vagy f?zve pusztul el. Valamennyi (eredeti) svéd receptben erre felhívják a figyelmet.

P.

Ez igy van. Nem csak svédeknél, hanem japánoknál is fontos a sushi miatt!

Törölt felhasználó

ISTENI JOBB MINT A F?ST?LT LAZAC -----KARDIKA

2B

Nem lazaccal, hanem valami más tengeri hallal csináltam, de finom lett. Egy hétig ért, és úgy is nagyon finom lett:-)

Jucush

A fagyasztás fontosságát szeretném én is hangsúlyozni mindenkinek! A párom svéd és ? is hasonlóan készíti kicsit intenzívebb f?szerezéssel és friss kaporral de a fagyasztás elengedhetetlen! Néhány napig fagyasszátok a lazacot a pácolás megkezdése el?tt. Amúgy nagyon finom, a karácsonyi asztal éke nálunk.

pintyöke72

Isteni finom, én egészben készítem, kb. 1,5 kg-ot. Minden karácsonykor van nálunk, el?ételként. Mautner Zsófi receptjét alkalmazom. Nagyon bevált.

Hozzávalók

A lazachoz

A dresszinghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek