r
Nosalty Logó

Lazac Gravlax

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lazac Gravlax
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Lazac

Mártás

Összesen 284 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Lazac

Mártás

Összesen 2279 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Lazac

Mártás

Összesen 77 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3081.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    2325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 284 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24651 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1548 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    741 mg
  • Foszfor
    3371 mg
  • Nátrium
    18596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2008.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2655 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    599 mg
  • D vitamin:
    4350 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1489 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 2279 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Lazac

Mártás

Elkészítés

Lazac

  1. A halat megtisztogatjuk, szárazra töröljük , bőrével lefelé (ez legyen alul) egy nagy, körülbelül gáztepsi vagy nagy tepsi méretű tálba tesszük. Legyen plusz hely, mert hosszában nyúlni fog, de férjen be a hűtőbe. Télen az erkélyen, teraszon is tárolhatjuk.
  2. A halra rakjuk a sót, a cukrot.
  3. Ráreszelünk egy kevés fehérrépát, kb. a répa 1/4-ét.
  4. Ráreszeljük a céklákat, a citrom héjat.
  5. Meglocsoljuk a gabonapálinkával.
  6. A kaprot apróra vágjuk, és ezzel is megszórjuk.
  7. Jól bedörzsöljük a hozzávalókkal, letakarjuk folpackkal. Nehezéket rakunk rá úgy, hogy mindenhol lefedje. Lehet alufóliába csomagolt tégla vagy nehéz könyvek... 2 napra hűtőbe tesszük.
  8. A halat kivesszük a tepsiből, leszedjük róla a fűszereket, leöntjük a vizet, levágjuk a bőrét (alul maradjon a bőr, és jó éles késsel végig haladunk a hal és a bőr között.)
  9. A halat nagyon vékonyan keresztben szeletelve (minimum 30 szelet lesz) ízlésesen egy tányérra halmozzuk. Akár rózsát is formázhatunk belőle. Erre csepegtetünk kevés olívaolajat, meg a mártást. Jó étvágyat hozzá!

Mártás

  1. A tejfölt, mustárt, sót, borsot összekeverjük.
  2. A citrom héjat ráreszeljük, és a fél citrom levét belefacsarjuk.
  3. A kaprot felaprítjuk, és kész az öntet.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5679
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 25.

Ajánló

Friss salátát és baguette-t rakok mellé. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A vendégek érkezésére valami különlegeset akartam készíteni. A füstölt lazacot nagyon szeretjük, de azt az ember csak megveszi a boltban. Ezt sem sokkal bonyolultabb elkészíteni, de mégsem jutunk hozzá bárhol az utcán.:)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Lazac

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!