Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi zöldborsós tészta húsgombóccal

Tavaszi zöldborsós tészta húsgombóccal
Tavaszi zöldborsós tészta húsgombóccal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A BBC GoodFood angol oldalán találtam a receptet, onnan fordítottam, változtattam picit. Már jó régen kinéztem magamnak, aztán mindig hiányzott egy-egy hozzávaló, vagy valami mást főztem. Ma sor került rá, és nagyon-nagyon finom! Friss, könnyed! Zsenge, friss borsóból ismételni fogom!

hozzávalók / 4 adag

húsgombóc

mártás

tálalás

ajánlat

Könnyed vacsora vagy ebéd. Tavaszi, friss. Nem drága étel. Csakis és szigorúan citromhéjjal a darált húsban! Nagyon rafinált lesz tőle - nem tolakodó, hanem aromás.

Szólj hozzá!

elkészítés

húsgombóc

  1. A vöröshagymát apróra szeljük. A fokhagymát összezúzzuk. A fűszerekkel együtt a darált húshoz keverjük.
  2. Belereszeljük a citromhéjat. Ez a titkos összetevő, szigorúan tilos kihagyni!
  3. Összegyúrjuk a darált hússal a hagymákat, fűszereket. Pingponglabdányi húsgombócokat gyúrunk belőle.
  4. Kevés olajon megsütjük, félretesszük.

mártás

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd a főzővizéből félreteszünk 150 ml-t.
  2. Egy serpenyőbe tesszük a kimért főzővizet és a 150 ml tejszínt. Sózzuk, zöldborssal kicsit fűszerezzük. Beletesszük a húsgombócokat, és összeforraljuk az egészet.
  3. Hozzáadjuk a borsót, és 3-4 perc alatt puhára pároljuk.

tálalás

  1. A kifőtt tésztát a mártásba keverjük.
  2. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg, majd a tányéron, tálaláskor reszelt parmezánnal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 472
elküldve: 4
receptkönyvben: 113
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsós tészta húsgombóccal, zöldborsós tészta húsgombóccal, tészta húsgolyókkal és borsóval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

932
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
citromhéj 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
főzőtejszín 150 ml
víz 150 ml
zöldborsó 30 dkg
0 ízlés szerint
zöldbors 0 ízlés szerint
fusilli tészta 50 dkg
petrezselyem 3 szál
parmezán sajt 5 dkg